OTKRIVAMO: POZADINA POKUŠAJA UBISTVA! DEČKO STARLETE TIPOVAO ŠARCA

Autor:

Hronika

22.10.2020

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Šarac (35) znao je da je na meti i nije napuštao kuću bez obezbeđenja sve do kobnog 17. oktobra, kada je otišao do tržnog centra "Ušće" da se vidi sa dvojicom prijatelja na kafi.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ/printskrin
Šarac

- Od ubistva zeta Nebojše Markovića u januaru 2019. godine Aleksandar Šarac je bio na oprezu. Nije izlazio iz kuće bez obezbeđenja, a pancir je stavljao bukvalno čim ustane iz kreveta i nosio ga čak i u kući. Vozio se blindiranim mercedesom i postao je meta do koje je bilo teško doći. Zato je skovana prava zavera da bi bio namamljen na mesto gde se osećao sigurno i opušteno - navodi izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Šarac, koga su italijanske vlasti označile kao pripadnika bande "Pink Panter" posle pljačke u Milanu 2016. godine, u kojoj je učestvovao, napravio je veliku grešku kada je pristao da se nađe sa dvojicom prijatelja na kafi.

- Njega je pozvao navodni prijatelj, dečko jedne starlete u kog je Šarac imao poverenja, a sastanku je prisustvovao još jedan muškarac. Za to vreme u garaži je čekao Lazar Ilić, naoružan pištoljem sa prigušivačem, ali i još jedan čovek, kome je zaduženje bilo da prati žrtvu i obaveštava pucače. Policija je prilikom veštačenja telefonskih komunikacija u "Ušću" ustanovila da su pomenuta dvojica, zatim izviđač i pucač, komunicirali više puta, verovatno razmenjujući informacije o kretanju žrtve. Onog trenutka kada se Aleksandar Šarac pojavio sam napadači su mislili da mu je sudbina zapečaćena - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Lazar Ilić je osumnjičen da je prišao Šarcu s leđa i ispalio mu dva metka u potiljak iz pištolja brauning, kalibra 7,65 milimetara. Uveren da je završio posao, pobegao je kroz tržni centar.

I dalje u komi

Aleksandar Šarac je još na odeljenju intenzivne nege i njegovo stanje je i dalje teško. Njega su lekari uveli u veštačku komu zbog težine povreda, a u glavi mu se još nalaze dva zrna koja je ispalio napadač, jedno iznad nepca, a drugo u mozgu.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading