GREŠNICI GDE ĆE VAM DUŠA? Par u Grockoj odneo novac za lečenje BOLESNE DEVOJČICE

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Hronika

21.10.2020

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pljačka za koju bi mnogi rekli da je nemoguće da se dogodila, a sve su češće prijave sličnih slučajeva, uzdrmala je Grocku i humane ljude koji su u nedelju rešili da pomognu maloj Nini Stamenković u borbi za srećnije detinjstvo.

RepublikaFoto: youtube.com/rtvvranje/printscreen
Foto: Ilustracija

Kako je izgledala sramna krađa

Momak i devojka su u kafić ušli i uzeli su sto u separeu odakle su imali "pregled celog objekta". Konobarica je izašla do apoteke, zamoliviši prethodno stalnog gosta da pripazi na lokal. Devojka u tom trenutku ustaje i prilazi kutiji za dobrotvorne priloge.

Ona je uspela da prikrije krađu novinama, a da bi bila manje sumnjiva, jedinom gostu ponudila je primerak dnevne štampe. Na snimku se može videti veća količina novca u njenim rukama. U tom trenutku se vidi kako joj deo novčanica ispada, pa je gost upozorava da se vrati. Ona uzima pare odlazi u separe, plen stavlja u torbu i sa saučesnikom napušta kafić.

Vlasnici kafića su odmah prijavili krađu policiji, a slike i snimke su objavili na društvenim mrežama i u medijima.

- Prema svemu viđenom, jedino što se može zaključiti da njih dvoje ovo ne rade prvi put, jer su se sve vreme krili od kamera, i veoma iskusno odigrali sve. Obzirom da ne prezaju ni od čega, pa ni od toga što je novac bio namenjen za lečenje bolesnog deteta, verovatno im ovo nije ni poslednja ovakva krađa - tvrde vlasnici kafića za Telegraf.

Inače, humanitarna akcija za prikupljanje sredstava za lečenje trogodišnje Nine Stamenković, obolele od cerebralne paralize, održana je u nedelju 18. oktobra u centru Grocke. Na bazaru je tog dana prikupljeno više od 603 hiljada dinara.

Preostali ukrasni predmeti koji su se prodavali na bazaru su prosleđeni u Smederevo za naredni humanitarni bazar za drugo dete kome takođe treba pomoć. Deo kolačića koji su se takođe prodavali ostao je u ovom kafiću, kako bi se nastavilo sa prikupljanjem pomoći za Ninu. Posle dva dana sakupljena je čak veća količina novca u odnosu na onu koju su lopovi odneli 20. oktobra oko 17 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading