Ubice prema Kavčanima bile nemilosrdne: 30 metaka sasuli u njih, a sada se oglasila i Prelevićeva porodica

Autor: kurir.rs, republika.rs

Hronika

19.10.2020

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je sa nadležnim tužiocem obavila uviđaj radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica dvostrukog ubistva u Ljevorječkim Tuzima.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Nemanja Prelević

Prema nepotvrđenim informacijama iz policije dve osobe su učestvovale u oružanom napadu na Nemanju Prelevića (29) i Danila Pekovića (20) čija su tela pronađena sinoć na Veruši.

Obojica su bili bezbednosno interesantne osobe.

Istražitelji sumnjaju da su najmanje dve osobe, pucajući iz različitog oružja, učestvovale u likvidaciji dvojice Podgoričana.

Prema tvrdnjama sagovornika "Vijesti" bliskih istrazi tačno vreme smrti tek bi trebalo da bude utvrđeno, ali do sada prikupljeni podaci i izgled tela ubijenih upućujuću na zaključak da se zločin dogodio preksinoć.

Tokom uviđaja su bili prisutni i članove porodice ubijenog Prelevića koji su saopštili da je ubijeni Nemanja ovde stigao u četvrtak sa svojim drugom.

Na Verušu došli da odmore

Porodica ubijenog Prelevića uverava i da Nemanja nije bio član nikakve kriminalne grupe te da je na Verušu došao sa Pekovićem kako bi odmorili.

Sa njim su se, kako kažu, čuli u subotu tokom dana, ali već oko 20 i 45 više nije bio na mreži. Pošto se nije javljao ni juče, njegova supruga Aleksandra pozvala je komšiju sa sela da proveri da li je sa Nemanjom sve u redu i da li mu je automobil ispred kuće.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Nemanja Prelević

Samo nekoliko minuta kasnije komšija je pozvao Aleksandru i saopštio joj da je Nemanja ubijen. Ostale komšije ništa sumnjivo nisu primetile.

- Ništa nisam čula do sinoć dok nisam čula komišije tu na livadi, ali ja nisam išla tamo, rekli su da su videli ovog čoveka na pragu i onda kad je došla policija saznali smo da je i unutra bio drugi. Inače su tu dva-tri dana bili, šetali su ovim putem, onim preko livade, zadnji put sam ih videla u petak - rekla je komšinica Ljubica Šaban.

Ubijeni su, prema nezvaničnim informacijama iz bezbednosnih krugova, bili bliski kavačkom kriminalnom klanu, zbog čega se sada navodno ispituje da li je ovaj zločin nastavak sukoba kotorskih kriminalnih klanova.

Odgovor na ovo konkretno pitanje danas nije mogao da pruži dežurni tužilac, ali je potvrdio deo spekulacija.

- Ja to tvrditi ne mogu, takva saznanja ja lično ne posedujem, a lica su prema podacima koje sam dobio od policije bezbednosno interesantna lica - saopštio je viši državni tužilac u Vrhovnom državnom tužilaštvu Zoran Vučinić.

O rešenosti ubica da ne ostave prostor za grešku najbolje možda govori činjenica da su u pravcu svojih meta ispalili oko 30-ak hitaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading