Prošo je 23 godine od tragične smrti dečaka koga su brutalno UBILI skinhedsi samo zato što je ROM!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Hronika

18.10.2020

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom 23 godine od ubistva dečaka Dušana Jovanovića (13) koga su samo zato što je romske pripadnosti na smrt pretukli skinhedsi, funkcioneri opštine Zvezdara položili su venac na spomen ploču u Beogradskoj 33.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Spomen ploča nastradalom dečaku

Današnjem događaju prisustvovala je porodica Dušana Jovanovića, delegacija Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, na čelu sa predsednikom Saveta Daliborom Nakićem, predstavnici Unije Roma Srbije, kao i brojni aktivisti romskih nevladinih organizacija

U ime opštine, vence su položili Gordana Mišev, Miroslav Marinović, Miroslav Lazić i Dušan Ignjatović, kao i savetnik za pitanja nacionalnih manjina Siniša Marinković.


Tom prilikom, Ignjatović je rekao da se tragična smrt Dušana Jovanovića ne sme zaboraviti i da se sve etničke, nacionalne i verske razlike moraju prihvatiti i poštovati.

Opština Zvezdara, kako se dodaje u saopštenju, više godina u Orlovskom naselju u Mirijevu organizuje memorijalni turnir u malom fudbalu pod imenom Dušana Jovanovića upravo iz tog razloga - "Da se ne zaboravi!"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading