Tragedija koja je Pančevo zavila u crno: Mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći, igrao je i u našem najelitnijem takmičenju

Autor: Blic, Republika

Hronika

11.10.2020

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi fudbaler iz Kačareva Miloš Basarić (25) poginuo je u utorak u sudaru kamiona i kombija na putu Kovačica - Idvor u ranim jutarnjim časovima. Basarić je u trenutku sudara bio za volanom kombija, preminuo je na licu mesta.

RepublikaFoto: Facebook.com/FK Železničar Pančevo
Miloš Basarić

Za dvadesetpetogodišnjim Basarićem pati ceo pančevački kraj, a kako su istakli njegovi prijatelji iz Fudbalskog kluba Želežničar iz Pančeva, njegov prerani odlazak će se tek osetiti.

 

- Tužna vest, baš kao grom iz vedrog neba, brzo se proširila Pančevom. U saobraćnoj nesreći na putu Kovačica-Idvor, u sudaru kamiona i kombija, sa životne scene, u svojoj dvadeset i petoj godini, sišao je mladi fudbaler Miloš Basarić. Miloš je "bubamaru" zavoleo kao šestogodišnji dečak, kada je počeo da trenira u školi fudbala "Mika Antić", da bi potom prešao u superligašku ekipu Javora iz Ivanjice gde je sa velikim uspehom nastupao za mlađe kategorije, a igrao je na mestu štopera i levog spoljnjeg igrača - naveli su na zvaničnoj stranici FK Železničar Pančevo u oproštajnoj poruci posvećenoj Basariću.

 

- Svojom velikom borbenošću i radom na treninzima i utakmicama skrenuo je pažnju na sebe, a bio je i na pragu prvog tima superligaša Javora koji je tada trenirao Slavenko Kuzeljević - naveli su iz kluba.

Kako su naveli, po povratku u rdono Kačarevo, mladi fudbaler je dobio poziv od srpskoligaša Doline, pa je godinu dana nosio dres kluba iz Padine.

 

- Branio je i boje pančevačkog Železničara i Jedinstva Stević za koga je nastupao ove sezone. Miloš je uvek bio tu da pomogne, kako na terenu saigračima, tako i svojim kolegama na poslu, ali i brojnim drugarima i prijateljima. Milošev prerani odlazak u večnost tek će se osetiti - naveli su u objavi na stranici FK Železničar i izrazili najdublje saučešće porodici nastradalog mladića.

Osim klupskih drugara i trenera, od Basarića se mnogi prijatelji opraštaju putem društvenih mreža.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading