Skandal višeg tužilaštva u Subotici: Školski domar diler brani se sa slobode

Autor: A. P. - S. S.

Hronika

12.10.2020

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal trese Sentu! Jožef B. (64), domar u osnovnoj školi, koji je uhapšen sa heroinom, pušten je da se brani sa slobode!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako Srpski telegraf saznaje, kada su policijski službenici 1. oktobra banuli na Jožefova vrata, kod njega su našli šest grama heroina i odredili mu zadržavanje do 48 časova. Kada je zadržavanje isteklo, tužilac Višeg tužilaštvu u Subotici M. M. pustila ga je da se brani sa slobode, umesto da mu odredi pritvor do 30 dana, što je uobičajena praksa u takvim slučajevima.

- To je neshvatljiva odluka! Radi se o čoveku u zrelim godinama, koji je potpuno svestan svojih postupaka, nije balavac, i koji, što je najcrnje, radi u jednoj osnovnoj školi. Dakle, u svakodnevnom je kontaktu sa đacima, šta ako je i njima nudio svoje "usluge" - priča jedan Kikinđanin koji je želeo da ostane anoniman.

 

 

Da je Jožef duboko u poslu, govori i to što mu je prilikom pretresa stana, osim heroina, nađeno oko 150 tableta ekstazija i ozbiljna količina lekova koji mogu da se dobiju samo na recept, pošto mogu ozbiljno da ugroze zdravlje. Između ostalog, zaplenjen je morfijum i lekovi rivotril i klomazepam, ali i vagica za digitalno merenje, koju obično koriste preprodavci droge.

Advokat Gordana Božilović tvrdi da je domaru morao biti određen duži pritvor ukoliko je količina droge koja je kod njega pronađena jasno ukazivala na to da je nije koristio samo za ličnu upotrebu.

Profesor fizičkog kupovao heroin

Drugi skandal koji je potresao školstvo dogodio se u januaru 2013. godine, kada je profesor fizičkog vaspitanja u Devetoj beogradskoj gimnaziji Radomir M. (59), uhapšen preko puta škole prilikom kupovine heroina. U automobilu prodavca Filipa P. pronađeno je 20 paketića heroina težine oko 56 grama. Istragom je utvrđeno da je Radomir M. duže vreme kupovao heroin od Filipa P. i prodavao ga narkomanima, dok je jedan deo zadržavao za sebe.

- Vagica za merenje koja je pronađena kod njega svakako mu otežava situaciju. Puštanje iz pritvora je opravdano ukoliko uhapšeni izjavi da je droga za njegovu ličnu upotrebu, s tim i da zaplenjena količina bude u skladu sa tim, što bi moglo biti pet-šest džointa. U tom slučaju su i kazne blaže - rekla je Božilovićeva.

 

 

 

Inače, ovo nije prvi slučaj da zaposleni u školi diluje drogu. Sredinom septembra prošle godine u Majdanpeku je zbog preprodaje narkotika uhapšen Dragoslav M., profesor u srednjoj Tehničkoj školi, uz dvojicu inspektora i još dvojicu sugrađana. Kod uhapšenog profesora i njegovih saradnika pronađeno je oko 370 grama marihuane, digitalna vaga za precizno merenje, pištolj i meci, kao i novac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading