U tužlaštvu saslušana pomoćnica ministra poljoprivrede: Evo kako se branila

Autor: Blic, Republika

Hronika

10.10.2020

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Daria Janjić Nišavić, pomoćnica ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koja je osumničena za primanje mita, saslušana je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako prenose mediji, Janjić Nišavić se u Tužilaštvu branila ćutanjem. I D. Č, koji je uhapšen sa pomoćnicom ministra i koji je osumnjičen za davanje mita takođe se branio ćutanjem.

Tužilaštvo je, kako nezvanično saznajemo, predložilo da se odredi pritvor. Međutim, sudija ih nije saslušao i nije odlučivao o pritvoru. Ukoliko do toga ne dođe, dok traje mera policijskog zadržavanja, oni će biti pušteni na slobodu.

 

Pored nje, uhapšen je i D.Č. za krivično delo davanje mita.

Kako je saopštio tužilaštvo, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena Daria Janjić Nišavić od osumnjičenog D.Č. primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

- Osumnjičenjnoj D.J.N., je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci - navelo je tužilaštvo.

RepublikaFoto: Tanug/D. GOLL
Branislav Nedimović

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas za Kurir povodom hapšenju pomoćnice ministra za međunarodnu saradnju koja radi u njegovom ministarstvu.

 

- Ako je neko uradio bilo šta protivno zakonu, treba za to i da odgovara, ma o kome da je reč. Nulta tolerancija za korupciju. Poznajem je površno, kroz posao, vidim je jednom u mesec dana. Ona radi tu u Ministarstvu i do sada je radila korektno. Na pitanje da li je iznanđen što je uhapšena jedna od njegovih saradnica -  kazao je Nedimović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading