Šta će Koluviji marihuana kad je konoplja pet puta skuplja: Odbrana u aferi "Jovanjica" osporavala navode iz optužnice

Autor:

Hronika

09.10.2020

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbrana vlasnika poljoprivrednog gazdinstva Jovanjica Predraga Koluvije i još devetorice optuženih za uzgajanje marihuane juče je osporavala optužnicu i tvrdila da je "99 odsto dokaza prikupljeno na nezakonit način".

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/MUP/BIA/Promo
Predrag Koluvija

- Tražim od MUP da utvrdi gde se nalaze i u kom su stanju pojedini dokazi. Posebno me zanima gde se nalaze i u kom su stanju biljke i telefoni oduzeti od Koluvije. Pretresi u istrazi su vršeni bez naredbi, pa su na nezakonit način zaplenjeni rokovnici i dnevnici, koji su vaši fantastični dokazi. Takođe, pitam i gde su Koluvijine lične stvari jer nisu u sudu, gde bi trebalo da budu - rekla je advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

Izgubio sluh na oba uha

Predrag Koluvija na početku ročišta požalio se sudiji na probleme koje ima sa ušima već izvesno vreme, te da mu je neophodna lekarska intervencija. Njegov advokat uputio je apel sudu tim povodom, rekavši da Predrag mora hitno kod lekara.
- On je izgubio sluh na oba uha. Vi ste dali odobrenje, ali on nije odveden na intervenciju. Izgubljeno zdravlje ne može da se vrati - rekla je Dobričaninova.

 

Osporavajući dokaze optužnice, Koluvijin advokat je rekao da on nije imao potrebe da se bavi proizvodnjom marihuane kad je industrijska konoplja, koju je legalno proizvodio, višestruko skuplja.

- Neko ko ima dozvolu za proizvodnju industrijske konoplje nema potrebu da gaji marihuanu, koja je mnogo jeftinija. U Nemačkoj kilogram industrijske konoplje košta i 20.000 evra, dok se cena iste količine marihuane kreće između 3.000 i 4.000 evra - istakla je ona.

 

Razgovori kao dokaz

Tužilac Saša Drecun istakao je da će tužilaštvo tokom postupka dokazati da postoji krivica svih optuženih za nedozvoljenu proizvodnju opojne droge. Kao dokaze navodio je brojne zabeležene komunikacije među optuženima koje su presretnute preko aplikacije Razgovor, a zatim je objasnio da su na pakovanjima opojne droge pronađeni biološki tragovi većine optuženih.
- Nisu pronađeni biološki tragovi Predraga Koluvije, Sergeja Mrđe i Branislava Miljevića, koji su se bavili organizovanjem poslova - rekao je Drecun.

Sudu je predložila da kao svedoka pozove državnog sekretara MUP Milosava Miličkovića.

 

- Koluvija je pre hapšenja išao sa portparolom svoje firme na službeni sastanak sa Miličkovićem kako bi ponudio da MUP kontroliše šta se proizvodi u Jovanjici - zaključila je Nikodinovićeva.
Podsetimo, sem Koluvije, u ovom postupku sudi se Sergeju Mrđi, koji je u bekstvu, zatim Vladanu Živojinoviću, Branislavu Miljeviću, Zdravku Miloševiću, Stevanu Holiću, Vuletu Bojoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju i Bobanu Jovanoviću.

 

 


 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading