Prošlo je 10 godina a od ubice ni traga ni glasa: Milica (16) je mučki zaklana sa leđa, traži se revizija slučaja

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Hronika

07.10.2020

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je tačno 10 godina, kako je nedaleko od svoje kuće, kod Somborske pruge, na najmonstruozniji način ubijena Milica Barašin (16) iz Subotice, a ovaj zločin je i posle cele decenije ostao nerešen. Izveštaji govore, da joj je za sada nepoznati počinilac, koji nikada nije uhvaćen, prerezao vrat s leđa.

RepublikaFoto: youtube.com/ Pannon RTV
Spomen ploča

Milica je živela sa majkom Svetlanom Simendić, bakom Stojankom i dedom koji je ubrzo posle sahrane unuke preminuo od tuge za njom. Pretpostavlja se da je devojčica u trenutku ubistva nosila slušalice i slušala muziku. Prema izveštajima, vrat joj je prerezan s leđa.

– Žena koja se zadesila u blizini i koja je potom dala iskaz policiji videla je iz automobila muškarca sa kapuljačom. Držao je devojčicu za koju se pretpostavlja da je bila Milica. Žena je rekla da je, u svetlosti farova, videla da devojčica najverovatnije plače, odnosno da joj idu suze. Prošla je kolima, ali je odlučila da se vrati, kada je muškarca sa kapuljačom videla kako trči. To je njen iskaz – kaže za Subotičke.rs Svetlana Simendić, majka ubijene Milice Barašin.

U izveštajima se navodi i da je ubica bio desnoruk, te da je najverovatnije koristio mesarski nož koji nije pronađen.

- Digla sam ruke, jer više ne očekujem ništa.  Ne znam ni ko vodi slučaj ubistva moje ćerke, ni da li je slučaj završio u fioci. Naučila sam da živim sa svojim gubitkom – kaže Svetlana Simendić.

 

Majka ubijene devojčice dodaje da danas živi mirno i povučeno, kao i pre Miličinog ubistva.

- Neposredno nakon ubistva čula sam nekoliko neverovatnih priča o čitavom događaju, ali do danas ne znam i ne mogu čak ni da naslutim šta je pozadina ubistva – kaže Svetlana Simendić.

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" kaže za Telegraf.rs najavljuje da će od nadležnih tražiti reviziju slučaja. 

- Razgovarali smo sa našom advokaticom Majom, našim pravnim timom u vezi sa ovim slučajem. O tome smo pričali detaljno nekoliko poslednjih dana, znali smo za godišnjicu. Tražili smo punomoć od majke Svetlane, pa će naša Maja zahtevati dodatna istraživanja, pogotovo vezana za  DNK analize. Tehnološki je to napredovalo, možda možemo doći do nekih tragova, pa ćemo zahtevati od nadležnih da se na neki način pokrene revizija samog slučaja i da vidimo ko je u stvari zakazao. Jer, po nekim našim saznanjima, u Subotici se mnogo spekulisalo oko ubistva male Milice, i zaista se u prvom mahu činilo da će taj slučaj vrlo brzo biti rešen - kaže Jurić za naš portal, čija je ćerka Tijana ubijena na sličan način:

 

- U poređenju sa slučajem moje Tijane, sve indicije i okolnosti su, čini mi se ukazivale, da je slučaj male Milice, mnogo lakši nego ubistvo moje ćerke, i zaista je veliko čudo kako to nije rešeno. Mi zaista želimo da ukažemo na te neke okolnosti, eventualne greške ljudi koji su radili na tom slučaju i da se pokrene opet ta priča.

Kada se njegovoj porodici desila tragedija, kako kaže, na neki način je našao utehu u tome da je pravda koliko je to moguće zadovoljena.

- Što se tiče mene, ubistvo male Milice je jedna od najvećih tragedija koja je zadesila Suboticu, ali i samu Srbiju, pre svega što ubica do danas nije otkriven. Samim tim, taj čovek šeta negde među nama, i sigurno je ozbiljna pretnja, ako do sada već nije počinio neki drugi zločin.

- Kada se nama desila tragedija, na neki način našao sam utehu u tome da je pravda, koliko je to moguće, zadovoljena, da je  čovek osuđen kako i dolikuje, što je bila maksimalna kazna u tom momentu u Srbiji. Ali, ovo, da ni na taj način ne može da se kazni čovek, koji je ubio nedužno dete, je potpuno nezamislivo. I zbog toga je naša podrška majci Svetlani ogromna, i nećemo dati mira ni nadležnima a ni ubici do kraja našeg života i rada fondacije, da se ta stvar ne zaboravi, i da bar pokušamo da se nešto učini da se ubica pronađe - poručio je Jurić za Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading