Srbi traže zaštitu KFOR-a i policije nakon incidenta u Donjoj Brnjici

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

04.10.2020

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi iz multietničkog sela Donja Brnjica nadomak Prištine poručili su, nakon sinoćnjeg incidenta u tom selu kada je nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja u blizini škole gde su bila srpska deca, da su zabrinuti i da traže zaštitu od policije i Kfora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Zlatko Miladinović rekao je da su zabrinuti, pre svega za svoju decu i imovinu.

- Ovo je situaciju gde treba da se stane na kraj ovome. Iza ovoga stoji neko, ovo nije prvi put, pre tri noći sličan slučaj, samo što imamo sreću da se sve završilo kako treba - rekao je Miladinović, prenosi Kosovo onlajn.

On je apelovao na KFOR, policiju i predstavnike Srba da sednu za sto i pričaju, ističući da ovdašnji Srbi odavde nemaju gde.

- Tražimo od policije da nam kaže šta su uradili, od njih tražimo da nas zaštite ili će nas braniti ili ćemo se sami braniti, drugog izlaza nemamo - poručio je Miladinović.

Mladen Ðošić iz Donje Brnjice rekao je da se incident dogodio oko 19.30 sati i da su videli decu kako beže, nakon čega su se okupili oko crkve i roditelji i deca, odakle su pozvali policiju.

- U strahu smo kako će biti dalje. Ono što je najvažnije je bezbednost dece - rekao je Ðošić.

On je dodao da su Srbi uplašeni i da je najgore što može da im se desi - da moraju da organizuju straže kako bi čuvali decu i imanja zbog bezbednosti.

Nepoznati napadač pucao je sinoć iz vatrenog oružja u blizini šklole u Donjoj Brnjici kod Prištine, gde su se u tom trenutku nalazila srpska deca.

Napadač je ispalio jedan metak, a nije bilo povređenih.

Kako su za Kosovo Onlajn rekli neki od Srba iz sela, do incidenta je došlo kada su dve osobe prišle deci, a jedan od njih je izvadio pištolj.

Nakon toga deca su počela da beže, a napadač je potrčao za njima i ispalio jedan hitac, naveli su meštani.

Incident su zabeležile sigurnosne kamere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading