(EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE) Snimak ubice "kavčanina" dok beži kroz Beograd: Lovrenović samo desetak minuta pošto je razneo Stojanovića!

Autor:

Hronika

02.10.2020

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf došao je u posed ekskluzivnog snimka Milivoja Lovrenovića i to samo nekoliko desetina minuta pošto je aktivirao bombu postavljenu pod vozilo u čijoj je eksploziji poginuo Strahinja Stojanović (30) 13. septembra u novobeogradskoj Ulici Omladinskih brigada.

- Mukotrpnim i upornim radom policajci su prvo identifikovali osumnjičenog, a onda su, gledajući sate i sate snimaka sa kamera za video-nadzor, u potpunosti rekonstruisali putanju Milivoja Lovrenovića kobnog dana. Prvo je bilo potrebno identifikovati čoveka koji je aktivirao eksploziv, onda rekonstruisati njegovo kretanje i pomoću snimaka napraviti što bolji opis osumnjičenog jer je i najmanja sitnica mogla da pomogne u utvrđivanju njegovog identiteta. On je bio dobro kamufliran, nosio je potkapu, šlem iz dva razloga, prvo da se uklopi i da izgleda kao i svaki drugi biciklista i ne izaziva pažnju, a drugi razlog je da sakrije identitet. Zbog toga je bilo važno obratiti pažnju na svaku i najmanju sitnicu - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Upornost se policajcima isplatila. Osumnjičeni je viđen na keju u novobeogradskom Bloku 45, gde je bacio električni bicikl kojim je došao. Onda su inspektori ugledali ono što im je bilo možda i najvažnije - karakteristično obeležje, dva ožiljka na nozi, uspomenu na ratne dane i rane od gelera.

- To je bio proboj u istrazi. Onda smo nastavili da ga pratimo preko snimaka i on nas je, praktično sam, odveo do štek-stana na Vračaru koji je koristio noć uoči napada i odakle je krenuo u akciju. Ekipa specijalaca upala je u stan pošto su razvalili blindirana vrata, ali je osumnjičeni već pobegao. Ipak, ostavio je biološke tragove, verovatno je mislio da mu policija nikada neće ući u trag. Zahvaljujući upravo tim tragovima, karakterističnim ožiljcima i DNK, osumnjičeni je identifikovan - navodi izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: instagram.com/soniasuarezgmz
Strahinja Stojanović

Surova likvidacija usred dana

Strahinja Stojanović (30) poginuo je u eksploziji bombe postavljene pod njegov terenac BMW X5 13. septembra oko 11.15 u Ulici Omladinskih brigada. Sa njim u vozilu bila je njegova partnerka Kolumbijka Sonja Suarez Gomez. Eksploziv je bio postavljen ispod šasije vozila, ispred vozačevog sedišta. Eksplozija je otkinula desnu nogu Stojanoviću, a leva mu je bila razneta do kostiju. Takođe je pretrpeo teške povrede unutrašnjih organa i pluća. Umro je ubrzo posle eksplozije, dok je Sonja zadobila lakše povrede. Stojanović je preživeo već jedan bombaški napad 2018.

Milivoje Lovrenović je umakao, ali je za njim raspisana međunarodna poternica. Prema nekim informacijama, on se odmah iz Srbije vratio u Gradišku u Republici Srpskoj, gde živi. Tamo je ostao nekoliko dana, ali je potom preko Hrvatske navodno otputovao dalje u zapadnu Evropu i tu mu se gubi trag.

- Jedna od naših najvećih briga jeste da naručioci tog posla, čiji je izvršilac Milivoje Lovrenović, ne zaključe da je on prevelika opasnost po njih i reše da ga uklone jer "mrtva usta ne govore". Nadamo se da će policija doći prva do njega jer je bitno isterati stvar do kraja i otkriti ko stoji iza ovog bombaškog napada i zašto - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
JKP čistoća

03.10.2020 06:09

Sram vas bilo! Zar drvljem i kamenjem na gospodina koji nam čisti ulice od đubreta i fekalija koje su nam policija i pravosuđe nagomilali po ulicama Srbije, gospodin im je svima odradio radne sate i zaradio policijske i plate sudija za prošli mesec..jedan čovek i to sam a vi tako, nezahvalna Srbijo!!!