VLASNICI IZGORELOG STANA I DALJE U ŠOKU ZBOG MISTERIOZNE EKSPLOZIJE: Još ne znamo šta nam je uništilo dom!

Autor: A. POPOVIĆ

Hronika

02.10.2020

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar koji je u četvrtak ujutru ranom zorom digao na noge stanare Ulice Leposave Vujošević na Belim vodama i dalje je misterija, prvenstveno za vlasnike izgorelog stana na trećem spratu, porodični par Pavlović, njihove stanarke, ali i za celu javnost.

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ
ČEKA NALAZ UVIĐAJA Mališa Pavlović

Vlasnicu stana koji se zapalio dok su u njemu bile dve devojke koje su iznajmljivale stan zatekli smo u selu Latković kod Ljiga, gde stanuje i ona nam je odmah otkrila da iščekuje poziv iz policije, odnosno da im dostave zapisnik s lica mesta, posle kojeg će joj biti bar nešto jasnije.

- Ništa nam nije jasno. Pričaju da je eksplodirao bojler, ali on je i dalje na zidu, pa je time pojačana misterija. Moglo je da eksplodira bilo šta, a definitivno nešto jeste pošto se prasak čuo. Očekujem da ćemo u ponedeljak saznati kako smo ostali bez svega što smo imali u stanu koji imamo više od 25 godina. Kao da nam je neman progutala sve i ogulila zidove do cigle. Zapisnik će nam, verujem, pomoći u razotkrivanju. Moj suprug je dvaput juče išao u Beograd zbog tog požara i bio je u lošem stanju. Danas je već bolje. Sada brinemo kako da se iznese toliki šut iz stana - iskrena je Verica. Njoj je, kako kaže, najbitnije da su svih jedanaestoro lica kojima je ukazivala lekarska pomoć sada dobro i da nikoga nije ugrozio požar iz njihove nekretnine.

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ

Marija Đurić, stručnjak za protivpožarnu zaštitu, rekla nam je, sagledavajući ceo nemili slučaj na Belim vodama, da može da kaže da je nekontrolisani proces gorenja koji je naneo veliku materijalnu štetu mogao da bude izazvan i neispravnim gasnim instalacijama u zgradi ili stanu.

- Najčešći uzroci požara jesu neispravne električne instalacije, električni uređaji, kao i pregrevanje električnih potrošača: grejalica, punjača za telefon, električnih rešao i slično. Međutim, često se dešava da u prelaznom periodu godine, koje upravo imamo, uključuju grejanje na gas bez prethodnog obaveznog servisiranja - rekla je Đurićeva i dodala da se pre početka grejne sezone obavezno moraju proveriti sva creva i ventili na čeličnim bocama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading