U POŽARU NA BELIM VODAMA POVREĐENO 11 OSOBA: Eksplozija iz zone sumraka

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravičan požar u Belim vodama izbio je juče oko 6.40 i progutao je ceo stan na trećem spratu u Ulici Leposave Vujošević, a vatra se proširila i na četvrti sprat. Povređeno je osam odraslih osoba i troje dece, od 7, 10 i 13 godina, koja su zbrinuta na Institutu za majku i dete, dok su odrasli prevezeni na VMA.

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ

Kako saznajemo, u stanu su se tog jutra nalazile dve devojke koje u njemu žive već osam godina kao podstanarke, a isprva se mislilo da je eksplodirao bojler. Naša ekipa se, međutim, uverila da je uzrok eksplozije i buktinje drugi razlog.

- Nije eksplodirao bojler, kako su svi pisali. On je i dalje čitav u kupatilu, nemam predstavu šta se desilo. Ja živim u Ljigu sa porodicom i došao sam čim su mi javili - naglasio je za Srpski telegraf Mališa Pavlović, vlasnik stana.

On kaže da njegove stanarke nikada nisu pravile probleme i da je ovo prvi incident tokom njihovog stanovanja.

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ
U ŠOKU Mališa Pavlović

- Ništa nije ostalo od stana. Sve sam izgubio. Nemam ni osiguranje, ne znam kako ću ovo sve da platim - kaže utučeni čovek i u neverici gleda u zgarište, gde je nekada bio njegov dom.

Pavlović ističe da mu je ipak najbitnije da niko od stanara u zgradi nije stradao i da niko nema teške povrede.

Ekipa Srpskog telegrafa uverila se da nije eksplodirao bojler, kako se u početku mislila

 

- Svaki komad nameštaja može ponovo da se kupi, a ljudski život je nepovratan - podvukao je on.

Svi stanari evakuisani su na vreme iz zgrade, a u bolnicama su završili samo oni koji su duže bili izloženi dimu ili imaju manje povrede.

Eksplozija je bila toliko jaka da je izbila ulazna vrata stana, a buktinja je brzo prešla i na četvrti sprat.

Opasan i punjač za mobilni telefon

Uzroci eksplozija i požara u stanovima mogu biti mnogobrojni uređaji koji rade na struju, a čest uzročnik nesreća jesu plinske boce.

- Osim bojlera, mogu da eksplodiraju i butan-boce, ali samo ako iz njih curi gas. Stručnjaci navode da mogu da eksplodiraju televizori, pa čak i telefoni na punjaču. Najbolji način da se zaštitimo jeste da ne napuštamo kuću dok ne proverimo da li su svi električni uređaji isključeni - rekla je za Srpski telegraf Marija Đurić, stručnjak za protivpožarnu zaštitu.

- Do mog stana je odmah dotrčala jedna od devojaka iz stana u kojem je došlo do eksplozije i vikala: "Upomoć" i tako smo svi shvatili da moramo odmah da istrčimo napolje - ispričala je prva komšinica stana u kojem je izbio požar.

Drugi komšija kaže da se na nečijoj terasi vatra još više rasplamsala.

- Neko je na terasi držao automobilske gume, to je gorelo sigurno dva sata - rekao je on.

Mališa Pavlović kaže i da stan ima 42 kvadrata sa terasom i da veruje da je zid koji deli sobu i kupatilo, u kojem je došlo do misteriozne eksplozije, spasao podstanarke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading