ŠPANSKA POLICIJA RAZBILA BALKANSKU NARKO-GRUPU: Srpkinja šef bande, slušalo je 30 dilera!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena (37) iz Srbije uhapšena je prošle nedelje u Barseloni kao vođa međunarodne narko-bande. Sa njom je u pritvoru završila i njena nedavno rođena beba, kao i 31 član kriminalne grupe, među kojima ima najviše Srba. Ova racija usledila je nakon razotkrivanja 12 laboratorija za marihuanu.

RepublikaFoto: printscreen

Privedeni dileri imali su kod sebe lažne hrvatske i slovenačke pasoše, a uhapšeni su u primorskim gradovima Barseloni i Taragoni.

- Osim Srba, pod istragom je još pet državljana Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Španije. Na razotkrivenim plantažama pronašli smo čak 12.600 stabljika kanabisa i 190 kilograma sasušene marihuane. Zaplenili smo i 50.000 evra u gotovini, od čega je deo verovatno bio namenjen Srbiji i drugim zemljama sa područja bivše Jugoslavije, odakle dolaze osumnjičeni - navodi se u saopštenju Civilne garde.

Španska policija je naglasila da je ovo za sada najveća i najaktivnija kriminalna struktura za uzgoj i trgovinu marihuanom koju su ove godine razmontirali.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Razotkrio ih požar

Civilna garda je pokrenula istragu o ovoj grupi još prošle godine nakon što je izbio požar u kući u mestu Olivela, blizu Barselone. Vatrogasci su tada otkrili ilegalni električni uređaj koji je služio za uzgajanje marihuane. Tu kuću, kao i druge u izolovanim naseljima Barselone i Taragone, iznajmila je srpska državljanka sa partnerom iz Britanije.

- Istražujemo zašto su imali lažne hrvatske i slovenačke pasoše. Moguće je da su im oni olakšavali kretanje u Španiji i Evropskoj uniji, budući da Srbija nije članica EU, ali je i moguće da su tim dokumentima naprosto skrivali pravi identitet jer je postojala poternica za njima - objašnjavaju u policiji.

Kako je pokazala istraga, Srpkinja je sve poslove obavljala noseći sa sobom i tek rođenu bebu.

- Išla je u kontrolu plantaža sa bebom, ali i na sastanke sa drugim saradnicima koji diluju drogu širom Evrope. Nije htela da dopusti sebi da joj tako veliki biznis propadne jer se porodila, pa je našla način da niko ne pati. Kada su specijalci upali u njenu vilu u Valjsu, ostali su zapanjeni kada su videli da je sa njom beba, ali i njen emotivni partner iz Britanije, za kojeg se sumnja da je otac deteta - rekao je izvor iz istrage.

IZA REŠETAKA SA BEBOM

Šefica kriminalne organizacije odvedena je u pritvor koji se nalazi u oblasti Sant Andreu de la Barka zajedno sa bebom, koja je još u fazi dojenja.

 

- Nesrećno dete nije prestajalo da plače u ćeliji za pritvorenike. Cela zgrada se orila od njegove vriske. Srpkinja je rekla čuvaru da joj treba mleko da bi ga nahranila, a ona nema novac jer je uhapšena. On se odmah sažalio i otišao u prodavnicu i kupio mleko za bebu, koja se nakon toga smirila - otkrio je izvor.

Uhapšeni članovi narko-bande terete se za krivična dela trgovine drogom, pripadnosti kriminalnoj grupi i prevare s električnom energijom, a neki od privedenih srpskih državljana bili su na poternici zbog brojnih zločina u našoj zemlji.

Španski istražitelji objašnjavaju da su marihuanu uzgajali u Kataloniji, blizu granice s Francuskom da bi je lakše distribuirali kupcima širom Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading