Ljupki Stević sledi robija?! Advokat otkriva koliko bi dugo mogla da provede u zatvoru

Autor:

Hronika

25.09.2020

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos tome što general Dragiša Simić Simke neće tužiti svoju bivšu ljubavnicu Ljupku Stević zbog toga što ga je neovlašćeno prisluškivala, demolirala mu automobile i javno iznosila detalje iz njegovog privatnog života, država izgleda da hoće. Nadležno tužilaštvo po službenoj dužnosti podnelo je dve krivične prijave protiv pevačice, a kazna za ovakva dela kreće se do 3 godine zatvora.

RepublikaFoto: Printscreen
Ljupka Stević

Advokat Nebojša Perović kaže da će od tri navedena nedela Ljupka snositi posledice za dva.

- Ukoliko su tačni navodi da je privatno lice, u konkretnom slučaju Ljupka Stević, posebnim uređajima prisluškivalo ili snimalo razgovor koji je s trećim licima vodio general Simić, zaprećena kazna zatvora za ovakvo krivično delo je od tri meseca do tri godine zatvora ili novčana kazna. Ovo delo se vodi po službenoj dužnosti, odnosno nadležno tužilaštvo je dužno da pokrene krivični postupak i naloži policiji da prikupi potrebna obaveštenja i druge dokaze u vezi sa predmetnim krivičnim delom. Ukoliko se ustanovi da je stvarno došlo do neovlašćenog prisluškivanja ili snimanja, onda će se dalje nastaviti krivični postupak protiv osobe koja je izvršila krivično delo, u konkretnom slučaju Ljupke Stević - ističe  advokat za Kurir.

 

Perović dodaje da, kada je u pitanju demoliranje automobila, pevačica, po svemu sudeći, neće snositi posledice.

- Za štetu koju je Stevićeva nanela na pokretnoj imovini generala Simića, što je privatna imovina, radi se o krivičnom delu uništenja i oštećenja tuđe stvari. Pošto je u ovom slučaju oštećena tuđa stvar, za ovo delo je zaprećena novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a krivično gonjenje, s obzirom na to da je oštećena stvar u privatnoj imovini, preduzima se po privatnoj tužbi. To je što se tiče krivične odgovornosti počinioca, a u parničnom postupku general Simić može zahtevati naknadu materijalne štete pričinjene na automobilima - kaže Perović. Druga stvar zbog koje će Ljupka krivično odgovarati jeste iznošenje u javnost intimnih stvari iz Dragišinog života. To se odnosi na pominjanje njegove dece, supruge i planova da se razvede.

 

- U našem krivičnom zakonodavstvu postoji i krivično delo iznošenja ličnih i porodičnih prilika, a za ovo delo se goni po službenoj dužnosti. To predstavlja radnju jednog lica koje iznosi štogod iz ličnog ili porodičnog života nekog drugog lica, što može škoditi njegovoj časti ili ugledu. Zavisno od toga da li je iznošenje ličnih i porodičnih prilika učinjeno usmeno, u razgovoru, ili putem štampe, televizije ili sličnih sredstava, zavisi i visina zaprećene kazne. Takođe, visina kasne zavisi i od posledica koje su nastupile za oštećenog, pa može biti u rasponu do šest meseci do jedne godine, odnosno do tri godine zatvora. U ovom slučaju, zavisilo bi od oštećenog, odnosno Simića, koji bi u svojoj izjavi naveo kakve su posledice nastale po njega zbog Ljupkinih reči izrečenih u javnosti - završava advokat Perović.

Ljupka o posledicama koje će snositi ne želi da priča, ali ističe da će ih prihvatiti i priznaje da je u prvi mah lagala da nije ona počinila to delo kako bi dobila manju kaznu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading