AFERA KOJA TRESE SRBIJU! POLICIJSKI PUKOVNIK PRED SUDIJAMA: Simiću zabranjeno da govori o poršeu!

Autor: S. STEPANOVIĆ

Hronika

26.09.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijski pukovnik Dragiša Simić nije za naš list raspleo zamršeno klupko sudskog procesa pokrenutog zbog afere sa poršeom panamera. Ne smem da dajem izjave, kazao je juče za Srpski telegraf, objasnivši da je to tako zbog procesa koji je u toku.

RepublikaFoto: e-stock/Č. VUKOJIČIĆ
Dragiša Simić

U Višem sudu se ova priča polako razjašnjava. Pred sudijama je Simić negirao da je u slučaj upletena komunalna milicajka Jelena Stanković. Kazao je da on nije učestvovao u preprodaji ovog vozila, već je svom prijatelju Željku Milanoviću dao zajam da otplati taj auto, pa je policajac Dejan Staletović dovezao porše na njegov parking kada Milanović nije imao da plati poslednju ratu. Ubrzo mu je vraćen kada je to uradio.

Prema navodima krivične prijave, do koje je ekskluzivno došao Srpski telegraf, Simić je, kao nekadašnji načelnik saobraćajne policije, praktično učestvovao u preprodaji kola, naplati duga, uz praćenje i oduzimanje vozila i u potplaćivanju policajaca, a vlasniku luksuznog automobila Borivoju Antonijeviću obezbedio je korist na štetu svog prijatelja Željka Milanovića.

- Milanoviću sam dao zajam da otplati auto i ponekad sam ga vozio. Nisam morao za to ni da ga pitam, to se podrazumevalo jer smo prijatelji. Taj auto je bio u njegovoj rentakar agenciji i koštao je oko 50.000 evra, dok je nov oko 100.000 evra - ispričao je Simić u sudu.

Nakon toga je objasnio kako je došlo do oduzimanja vozila Milanoviću.

TUFEGDŽIĆ: Simić je samo uzeo automobil kada taj čovek nije platio poslednju ratU

 

- Pošto Milanović nije isplatio poslednju ratu na vreme, policajac Mali Legija je dovezao auto kod mene na parking. Mislim da ga je dovezao iz Kumodraške ulice. Međutim, on je sledećeg dana skupio pare i otkupio ga - tvrdio je Simić.

Advokat Vuk Tufegdžić rekao je za naš list da on zastupa policajca Interventne jedinice Dejana Staletovića, koji je osumnjičen kao saučesnik u ovom slučaju.

RepublikaFoto: Printscreen
Ljupka Stević

Ljupka mi je prijateljica

Nakon skandala u kojem je pevačica Ljupka Stević generalu Simiću polupala dva automobila jer ju je, kako je navela, varao sa maloletnicama, on je na sudu tvrdio da mu je samo prijateljica.

- Nisam zahtevao od komunalne milicajke Jelene Stanković, koja se druži s mojom prijateljicom Ljupkom Stević, da traži taj auto. Ona je u društvu privatno pominjala porše jer je znala da moj prijatelj Željko Milanović treba da ga otkupi na rate. Pitao sam je zbog toga da li viđa taj auto, da proverim da ga ludak nije slupao. Ona je i sada dobra sa Ljupkom. Taj auto je neko vreme bio parkiran i na Voždovcu, u blizini Ljupkine zgrade. Nije mi jasno što se ovaj slučaj povezuje s mojim privatnim životom i naziva aferom? Oduvek sam odvajao privatno od poslovnog - kazao je Simić.

- Simić je samo uzeo automobil kada taj čovek nije platio poslednju ratu jer je imao rezervni ključ, pa mu je vratio kada je to uradio. Niko nije oštećen i očekujem oslobađajuću presudu. Protiv komunalne milicajke takođe nema dokaza - rekao je Tufegdžić za Srpski telegraf.

Kao što smo ekskluzivno objavili, postupak je pokrenut jer se osnovano sumnja da je Simić, koristeći službeni položaj, izdavao usmene naloge i instrukcije policajcu Dejanu Staletoviću i komunalnoj milicajki Jeleni Stanković da izvrše službenu radnju koja se ne bi smela izvršiti - zahtevajući od istih da izvrše potragu i opservaciju nad vozilom porše panamera (SD 048-ŽJ), koje je u vlasništvu Borivoja Antonijevića. I protiv njih je takođe podneta prijava. Simić je osumnjičen da je 21. februara 2019. uzeo kola iako je za ista Milanović isplatio vlasniku Antonijeviću određenu sumu novca, navodi se u krivičnoj prijavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Mare

26.09.2020 10:27

Ova naša mala Srbija bi verovatno bila kao Švajcarska da nema ovih malih bogova.Dok je nedodirljivih, biće i povlašćenih, a mi obični smrtnici možemo samo da čekamo bolje dane i više pravde.!

Brka

26.09.2020 11:52

Ne veruj ljudima koji lažu. Lepo narod kaže ko laže, taj i krade. Ali u aps idu samo naivne sitne ribe. Velike samo smrde.

boky

26.09.2020 13:29

ovaj olos pukovnik ili geberal polixije srbije. jadna li si policijo i srbijo sa takavim generalima. vek sam proveo u policiji. u to vreme ovaj olos bi sedeo u zatvoru a ne u fotelji.