MEDI PRETI NESLAVAN KRAJ: Pas koji je izujedao sedmoro će biti uspavan

Autor: Kurir, Republika

Hronika

24.09.2020

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Jagodinke Milene Doborosavljević (87) biće podneta krivična prijava zbog izazivanja opšte opasnosti nakon što je njen pas izujedao sedmoro prolaznika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ujed psa (Ilustracija)

Reč je, naime, o njenom psu mešancu Medi koji je izašao iz dvorišta vlasnice i napao prolaznike.

Drama se odigrala u Kupreškoj ulici u Jagodini u utorak naveče. 

- Bilo je oko 20,00 časova kada se čuo lavež i graja na ulici. Izašao sam iz dvorišta i video psa Medu kako juriša na prolaznike. Neke žene su vrištale, jednu je uhvatio kroz trenerku za gležanj noge a tri-četiri su bežale. Druga žena je pokušavala da pobegne u automobil, ali ju je Meda sustigao i ogrebao. To me je iznenadilo jer smo ga znali u komšiluku kao dobroćudnog sa kim su mogla i deca da se igraju. Uspeli smo nekako da ga uhvatimo a kasnije su došli šinteri i odveli ga - priča komšija M.R.

Iz azila juče su rekli da se pas normalno ponaša i da na koga ne nasrće, a šta će biti dalje s njim trenutno nema odluke.

 
Prema kazivanju komšija dobroćudni Meda do sada nije nikog napadao. Imao je običaj kada dođu deca iz druge ulice i gađaju ga kamenicama da se zavuče ispod nekog auta i smao cvili. Ovog puta prema navodima komšija bio je u kontejneru.

Kažu da je neko pokušao da ga otera i tada je počeo horor jer se pas uplašio da će da ga tuku.

Da je bio doboroćudan potvrđuje i njegova vlasnica, starica Milena.

- Ja sam slabovida i preživela sam šlog pa se slabo krećem. Meda se iskrao dok sam razgovarala sa komšijom kraj kapije. Videla sam doduše i pustila da se istrči kao obično i ostavila kapiju da uđe u dvorište kada se vrati. Nisam mogla za njim ovako stara i nemoćna. Žao mi je što se to desilo na ulici, kako sam kasnije čula ali mi je žao i Mede. Uspavaće ga verovatno, a bio mi je najdraži prijatelj pošto živim sama. Bio je umiljat, mazio se i mahao repom. Igrala su se deca sa njim i ne znam šta mu je bilo i šta mene snađe da tako pobesni. Mora da ga je neko napao. Čuvao me je na neki način, a sada ispašatamo i on i ja. Bila je policija i kažu da ću da odgovaram zbog Mede - ispričala je baka Milena.

 
Policija je intervenisala po pozivu građana i pas je iste večeri smešten u azil. 

Prema zvaničnom saopštenju policije Meda je napao sedma osoba. Srećom, posle intervencije u Hitnoj pomoći skoro svima su konstantovane samo ogrebotine, a jedna je osoba imala ujed na nozi zbog kojeg je moralo da se podvrgne kompletnom medicinskom tretmanu radi zaštite od posledica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading