Prekršio KODEKS i to platio glavom! Strahinja je ubijen zbog velike količine KOKAINA: Odmotava se klupko, otkriveni mogući MOTIVI likvidacije

Autor: kurir.rs, republika.rs

Hronika

22.09.2020

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milivoje L. (50), ugostitelj iz Bosanske Gradiške, za kojim policija traga zbog sumnje da je 13. septembra podmetnuo bombu pod BMW X5 i ubio Strahinju Stojanovića (30), najverovatnije je u Beograd došao po zadatku da izvrši likvidaciju. Za njim je danas, kako saznajemo, raspisana Interpolova poternica.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ/instagram.com/soniasuarezgmz
Foto: Ilustracija

Istražitelji još proveravaju motiv ubistva, kao i da li je Milivoje L. bio plaćen za likvidaciju.

Mogući motivi

- Istraga o mogućim naručiocima i motivu zločina zasad ide u dva pravca. Prvi se odnosi na povezanost Stojanovića sa ubistvom advokata Luke Bojovića Dragoslava Miše Ognjanovića. Drugi pravac istrage ide u smeru jedne kriminalne grupe iz Beograda, s kojom je navodno Stojanović ušao u sukob zbog dva kilograma kokaina - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, pojavile su se informacije da je Stojanović prevario jednu narko-grupu za drogu i da mu oni to nisu oprostili.

Stojanović je meta bombaškog napada bio i 2018, ali je tada pukom srećom, jer je zaboravio mobilni telefon u stanu, preživeo eksploziju automobila, u kom je bila njegova tadašnja devojka, mis Marbelje.

- Zasad nema informacija koje ukazuju da je pokojni bio u direktnom sukobu sa Milivojem L., koji ima prebivalište i u Srbiji, ali na toj adresi ne boravi već 14 godina. Sve ukazuje da je angažovan za likvidaciju, kao neko ko dobro barata eksplozivnim napravama - dodaje on.

SUKOB S BOJOVIĆEM

Sumnja se da mu je ubio advokata

Strahinja Stojanović je pred prvi bombaški napad, koji je preživeo 2018, dovođen u vezu s likvidacijom advokata Luke Bojovića Dragoslavom Mišom Ognjanovićem. Navodno, bio je u dobrim odnosima sa Milošem Delibašićem, koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog toga što je bio pripadnik kriminalne grupe koja je ubila Bojovićevog brata Nikolu, kao i Stojanovićevog kuma Miloša Vidakovića. Tokom suđenja, jedan optuženi je priznao da je Vidakovićevo ubistvo naručio upravo Stojanović i da je zauzvrat on za njih trebalo da ubije Bojovićevog prijatelja Luku Đurovića. Đurović je, međutim, nastradao u saobraćajnoj nesreći.

U prilog ovoj tvrdnji ide i to što je eksplozivna naprava imala matice, koje se koriste prilikom postavljanja šrafova.

- One se koriste kako bi se povećalo razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio - potvrđeno je i iz tužilaštva.

Auto-plac paravan

U eksploziji, koja se dogodila na Novom Beogradu, podsetimo, lake povrede zadobila je i Stojanovićeva devojka, Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45).

Ona je na saslušanju potvrdila da se poslednjih šest meseci nije odvajala od ubijenog, tvrdeći da on nije bio uplašen za sopstvenu bezbednost i da se nije skrivao, niti je imao obezbeđenje. Navodno, rekla je da se bavio uvozom automobila.

 

 

 

- Sumnja se da je auto-plac bio paravan za ono čime se zaista bavio, a to je trgovina drogom. U tom "poslu" sigurno je stekao veliki broj neprijatelja - zaključuje sagovornik Kurira.

Inače, osumnjičeni Milivoje L., kako je Kurir pisao, navodno se dovezao električnom biciklom do garaže na Novom Beogradu, postavio eksploziv pod džip, a potom posmatrao njegovo kretanje, kako bi aktivirao napravu. Bicikl je potom bacio u Savu, i kako se sumnja, odmah pobegao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading