(VIDEO) ON JE LIKVIDIRAO STRAHINJU STOJANOVIĆA: Policijska istraga dovela do konkretnih rezultata zločina na Novom Beogradu!

Autor:

Hronika

21.09.2020

13:13 >> 14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, identifikovali su M. L. (1970), osumnjičenog za ubistvo Strahinje Stojanovića (1990) u Novom Beogradu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ/instagram.com/soniasuarezgmz
Strahinja Stojanović

Kako se sumnja, M. L. je 13. septembra ove godine u jutarnjim časovima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gde je na automobil S. S. postavio improvizovanu eksplozivnu napravu.

On je, kako se sumnja, eksplozivnu napravu, koju je postavio na donji deo karoserije ispod vozačevog sedišta, daljinski aktivirao istog dana oko 12 časova, a od zadobijenih povreda S. S. je ubrzo preminuo.

Policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, protiv M. L. podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. U saradnji sa drugim državnim organima u toku je raspisivanje međunarodne poternice, pošto osumnjičeni nije samo državljanin Republike Srbije.

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović pohvalio je danas pripadnike policije koji su rasvetlili ubistvo koje se dogodilo 13. septembra ove godine u Novom Beogradu.

 

„Ozbiljnim i dobrim radom, pripadnici policije su u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uspeli da identifikuju izvršioca ovog krivičnog dela i prikupe dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave“, rekao je Stefanović.

Osumnjičeni, kako je objasnio Stefanović, nije samo državljanin Republike Srbije, zbog čega je, u saradnji sa drugim državnim organima, u toku raspisivanje međunarodne poternice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nebojša Stefanović

Ministar se zahvalio pripadnicima kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i Višem javnom tužilaštvu koji su, kako je rekao, uz dobru saradnju i naporan rad uspeli da rasvetle ubistvo koje je uznemirilo građane Srbije, jer se dogodilo na jedan stravičan način eksplozijom automobila. 

Stefanović je, takođe, podsetio da je policija efikasnim radom u prethodnim nedeljama brzo rasvetlila dva ubistva koja su se dogodila u tom periodu, kao i jedno ubistvo iz 2009. godine. 

„Profesionalci u policiji pokazali su da umeju uspešno da reše i najsloženije slučajeve i najteža krivična dela“, zaključio je Stefanović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading