OSTAJE NA SLOBODI: Sud odbio da odredi pritvor Miladinu Kovačeviću!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

19.09.2020

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je danas predlog tužioca da odredi pritvor Miladinu Kovačeviću osumnjičenom za pretnje devojci T. T. (26) pre tri dana u centru Beograda, tako da će se on u daljem toku postupka braniti sa slobode.

RepublikaFoto: youtube.com/Treće poluvreme
Miladin Kovačević

Sud mu je međutim odredio meru zabrane prilaska i komuniciranja sa T. T. i njenom rođakom, koja je bila svedok incidenta, rekla je Tanjugu portparolka suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda.

Kovačević je prethodno na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci.

U svojoj odbrani je naveo da se video sa T. T, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede. Nakon što je detaljno opisao kako se oštećena ponasala i šta se sve događalo, nije želeo da odgovara na pitanja zamenika tuzioca, navelo je tužilaštvo ranije u saopštenju.

Kovačević se tereti za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje, jer je devojci pretio, vukao je za kosu, polomio joj je telefon, rečeno je Tanjugu u petak u tužilaštvu.

Devojka koja je prijavila njegovo ponašanje u petak je tužilaštvu dostavila "povrednu listu”, a tužilaštvo je najavilo da će naložiti veštačenje tih povreda.

Takođe, u daljem toku krivičnog postupka tužilaštvo namerava da ispita i oštećenu devojku, kao i njenu rođaku kod koje je pobegla nakon svađe s Kovačevićem.

Tužilaštvo će pregledati video zapise i preduzeti i sve druge dokazne radnje, a radi pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja.

Nakon toga će doneti konačnu odluku i obavestiti javnost o daljem toku postupka, kaže se u saopštenju.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading