LUKA BOJOVIĆ POVEZAN SA UBISTVOM STRAHINJE STOJANOVIĆA?! Njegov čovek pratio žrtvu na biciklu, OVO učinio pre aktiviranja bombe

Autor: Kurir, Republika

Hronika

17.09.2020

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan pravac istrage o likvidaciji Strahinje Stojanovića (30), koji je u nedelju likvidiran u eksploziji bombe podmetnute pod njegov BMW X5, vodi do muškarca iz Bosne i Hercegovine koji se dovodi u vezu sa Lukom Bojovićem!

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

Kako Kurir saznaje, njega su kamere snimile u blizini mesta na Novom Beogradu, na kom je Stojanovićev džip odleteo u vazduh.

- Snimci sa kamera i ostali prikupljeni dokazi ukazuju da je Bosanac, koji je više puta hapšen, čovek koji je na bicikli, sa kacigom na glavi, daljinski aktivirao paklenu napravu podmetnutu pod auto. Na snimcima se vidi kako obučen u biciklističko odelo izlazi iz garaže u kojoj je bio Strahinjin džip, prolazi u blizini mesta zločina, a potom telefonira u vreme kada je bomba eksplodirala. Zbog toga se veruje da je on sam i postavio i aktivirao bombu - otkriva izvor i podseća da je bicikl kasnije pronađen u Savi u blizini Bloka 45.

Istražitelji su otkrili maršrutu kretanja Bosanca koji se dovodi u vezu sa bombom.

- Utvrđeno je da je neko vreme boravio u Beogradu, ali se sumnja da je odmah posle zločina pobegao u Bosnu. Zločin je bio isplaniran do poslednjeg detalja, pa se veruje da je i plan bekstva bio spreman unapred - objašnjava sagovornik.

 
On otkriva da je reč o muškarcu rodom iz Bijeljine, koji se pre nekoliko godina sumnjičio da je učestvovao u švercu kokaina.

- Tada je u policijskoj akciji, zbog međunarodnog šverca droge, uhapšeno nekoliko osoba. Interesantno je da on tada nije uhapšen, jer je već bio u zatvoru i sumnjičio se da je iza rešetaka organizovao šverc. Prema operativnim podacima, on je, ne samo saradnik već i prijatelj Luke Bojovića, koji je trenutno u zatvoru u Španiji - dodaje on.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Mesto zločina

Prema njegovim rečima, još uvek se prikupljaju dokazi i radi na otkrivanju motiva ubistva Strahinje Stojanovića, a jedan pravac istrage navodno vodi i ka obračunu porodica Luke Bojovića i pokojnog Slobodana Šaranovića, koji traje već godinama.

- Stojanović se dovodio u vezu sa likvidacijom Bojovićevog advokata Miše Ognjanovića. S druge strane, bio je prijatelj Miloša Delibašića, koji služi kaznu od 30 godina zatvora kao član kriminalne grupe koja je ubila Bojovićevog brata Nikolu i Miloša Vidakovića u Budvi - podseća izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading