DOKAZI SE POKLAPAJU: Stojanovića ubila ekipa koja je isto to pokušala i pre dve godine, a OVI tragovi ukazuju na to!

Autor: Blic, Republika

Hronika

16.09.2020

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iste osobe koje su postavila eksploziv ispod automobila Strahinje Stojanovića (30), avgusta 2018. godine, navodno su to učinile i pre četiri dana na Novom Beogradu, operativni su podaci policije.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Uništeni džip Strahinje Stojanovića

Da ista ekipa stoji iza oba napada svedoče i određeni materijalni tragovi, prikupljeni na jednom i drugom mestu zločina.

U oba slučaja na vozilima ispod sedišta vozača bila je postavljena paklena naprava. Prvi put je Stojanovića spaslo to što je izašao iz automobila i vratio se u stan, jer je zaboravio mobilni telefon. Napadači su tada videli trenutak kada se približio svom "audiju", ali ne i kada je krenuo nazad. Aktivirali su daljinski eksploziv i tom prilikom je teško povređena njegova devojka, inače bivša misica Olat Bilbao Gonzales.

- Tada su na licu mesta u zemunskom naselju Nova Galenika prikupljeni određeni dokazi i materijalni tragovi, a neke informacije su dobijene i veštačenjem ostataka, kako "naprave" tako i automobila. I posle ovog uviđaja, pre tri dana, prikupljeni su tragovi i konkretna saznanja koja ukazuju na direktnu povezanost aktera ova dva događaja. Čak je korišćen i isti plastični eksploziv - navodi "Blicov" sagovornik iz istrage.

Prema rečima sagovornika, naprave su izrađene na gotovo identičan način, a u obe situacije postavljene su u blizini papučice za gas. Ovog puta, ubice su sačekale da Stojanović pokrene automobil i izazvali su detonaciju dok je upravljao džipom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading