MOJ SIN GA JE MOLIO: NEMOJ DA ME UBIJEŠ! ISPOVEST MAJKE DEČAKA USMRĆENOG NA BANJICI

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzrok smrti Filipa Lepojevića (18) jeste hitac iz pištolja kojim je pogođen u glavu, glasi nalaz patologa do kojeg je došao Srpski telegraf.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Marija Lepojević

Petar Rakočević ga je prvo udario pištoljem u čelo, a kada je Filip okrenuo glavu, ispalio je smrtonosni hitac, neutešna je Marija Lepojević.

 On je usmrćen 5. septembra na Banjici u obračunu sa braćom Urošem (24), Petrom (34) i Radovanom Rakočevićem (37), kada mu je, prema prvim sumnjama, Petar ispalio metak u glavu, dok je Uroš drugim pištoljem ranio Aleksu Đ. (21) u butinu. S njima je bio još jedan mladić koji je pobegao.

Pomenuti izveštaj protivureči tvrdnjama braće da su mladića ubili u samoodbrani.

Ni saučešće mi nisu izjavili

Filipovoj majci nije jasno kako su braća mogla da tvrde da su pucala slučajno u samoodbrani na nenaoružanu decu ako je, kako kaže, Petar već imao repetiran pištolj, a prst mu je bio na obaraču.

- Kome još može slučajno prst da bude na obaraču i da ga stisne. Mom detetu su u džepu našli samo 10 evra, 1.110 dinara i ključeve. Šta mu je moj sin skrivio, pa da mu tako presudi? Pa on im je pomagao u jednoj akciji njihovog udruženja "Sve za slavu božju", što je i uslikano, pa je neko komentarisao: "On vama pomoć, a vi njemu metak" - ogorčeno priča neutešna Marija i pita se zašto joj majka Rakočevića ni saučešće nije izjavila.

Filipova majka Marija Lepojević posetila je našu redakciju da bi nam pokazala nalaz o uzroku smrti crno na belo, ali i da bi ispričala šta je treći mladić koji je bio sa njenim sinom u društvu ispričao u policiji.

"A, MALI, I TI SI TU!"

- Oko 13 sati je izašao iz kuće i našao se s njima dvojicom. Šetali su gradom i ručali, a pre 17 sati su trećeg mladića pozvali da dedi, koji slavi 95. rođendan, odnesu paket piva. On živi blizu Rakočevića - počinje priču za Srpski telegraf Filipova majka.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Marija Lepojević

Ona kaže da su momci stigli do parkinga na Bulevaru oslobođenja i da ih je tada video Petar Leković, koji je imao kačket i zaštitnu masku.

- Kada su završili posetu, seli su u folksvagen polo i ispred njih se pojavila škoda u kojoj su bila braća, koja su izašla i počela da tresu njihov automobil i da im psuju sve po spisku. Taj treći momak kaže da je mislio da će se prevrnuti. U jednom trenutku Petar je lupao na prozor Aleksi, koji je bio vozač, a zatim je ugledao mog sina na mestu suvozača i rekao mu: "A mali, žakulji, i ti si tu?!" Zatim ga je izvukao iz kola, držeći ga za revere i prislonio na haubu. Direktno ga je udario po čelu sa cevi pištolja i vikao mu: "Šta je? Šta je? Šta je bilo" - jedva izgovara neutešna žena.

 

 

SVEDOCI SVE VIDELI

Marija navodi da je Filipov drug inspektorima do detalja ispričao kako je došlo do mučkog ubistva.

- Mogu samo da zamislim koliko se moj sin uplašio. Rekao je Petru: "Šta ti je? Nemoj molim te. Šta vam je?!" To je Rakočevića, izgleda, dodatno razbesnelo, pa mu je odgovorio: "Ma šta šta mi je?!" Filip je tada okrenuo glavu u stranu, a ovaj je krenuo opet da ga udari sa cevi i u tom trenutku je opalio metak - priča tinejdžerova majka.

NA SAHRANU U MAJICAMA SA LIKOM UBIJENOG

Marija nikako ne može da se pomiri sa gubitkom sina i ne prestaje da se pita zašto su Rakočevići morali da budu toliko monstruozni i oduzmu život momku koji je tek počeo da živi.

- Ja znam svog sina. Nema nijednu prijavu u policiji, a za te iz auta ne znam. On ne voli nasilje, a pogotovo se ne bi zamerio starijim ljudima. Zašto nisu mogli samo da ih išamaraju ili da ih, na primer, strpaju u kontejner?! Filip bi prvi ušao, samo da su mu rekli. Braća su znala mog sina jer je, kao i oni, često išao u kafić tog Luke, koji je Petra i Uroša ranije ranio nožem - ističe Lepojevićeva.

Braća Rakočević saslušana su nakon zločina u Višem javnom tužilaštvu i branila su se ćutanjem, pa im je određen pritvor do 30 dana. Petar se tereti za teško ubistvo, a Uroš za pokušaj teškog ubistva.

Mladi Filip sahranjen je u petak na groblju Orlovača, a pre toga se na stotine mladih u crnom sa tinejdžerovim likom na majicama okupilo na mestu ubistva i skandiralo njegove ime. Prošli su i pored prozora roditelja Rakočevića, koje čuva policija, a zatim su se uputili na sportski teren, gde je Filip proveo najlepše dane detinjstva i minutom ćutanja mu odali počast da bi zatim svi zajedno uglas vikali: "Lepojević Filip jedan je od nas". Na sahrani su mu drugarice čitale oproštajna pisma i niko nije uspeo da zadrži suze.

Kako je posvedočio mladić, nakon prvog pucnja, braća su se uspaničila i pokušala trećem momku da uvale pištolj da bi na njemu ostali njegovi otisci, a on je skupio ruke i viknuo Petru: "Ubio si mi druga", a zatim je od straha otrčao niz ulicu. U jednom trenutku se okrenuo i video da je Petar uperio pištolj u njega, ali nije pucao.

Foto: ST/N. MANDIĆ

- Nakon što je Petar ubio moje dete, Radovan mu je viknuo: "Šta si to uradio", a brat njemu: "Opalio sam", na šta mu je ovaj odgovorio: "Ti uvek praviš sranja." Zatim je Uroš drugim pištoljem ranio Aleksu, koji je sedeo u kolima u butinu, nakon čega su otišli svojim kolima - tvrdi Marija i dodaje da su kod zgrade bili i svedoci koji su sve videli.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Filip Lepojević

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
V99

17.09.2020 08:23

Priča se po kraju da je i to dete maltretiralo drugu decu, plus droga, a i objavljeno je da je dete poznato policiji. Tragedija je strašna ali je sve moglo biti sprečeno upravo roditeljskom brigom a ne sada kuknjava, sada je kasno!