KOLUMBIJKA OTKRIVA UBICU "KAVČANINA"? Sonja Suarez Gomez u centru istrage brutalne likvidacije

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahinja Stojanović (30) ubijen je u nedelju na Novom Beogradu kada je eksplodirala bomba koja je bila podmetnuta pod njegov džip marke BMW X5, a sa njim je bila devojka Sonja Suarez Gomez (45) iz Bogote, sa kojom je tog dana, prema našim saznanjima, krenuo na moto-trke.

RepublikaFoto: printscreen
Strahinja i Sonja

Povodom ovog zločina saslušani su ljudi bliski Stojanoviću, ali je inspektorima u žiži interesovanja Kolumbijka, koja će tek biti saslušana, a dotad je dobila zabranu izlaska iz Srbije.

NE ZNA ZA KLANOVE

- Sonja će inspektorima morati da kaže kakvu je ulogu imala u sumnjivim poslovima Stojanovića i da li je uopšte znala čime se bavi, kao i da li je poznavala njegove saradnike. Takođe, biće ispitana kada je upoznala Strahinju, koliko su bili intimni i zašto je na Instagram redovno kačila slike sa lokacija na kojima su se provodili - kaže izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Nju će, prema našim saznanjima, braniti advokat ubijenog Strahinje Vojislav Babić, kojeg smo pozvali kako bismo saznali kako je Sonja sada.

Vođu "škaljaraca" pokušali da otruju

Koliko su bespoštedni obračuni između dva klana, govori i pokušaj Marka Drakule da cijanidom otruje vođu "škaljaraca" Jovana Vukotića. Naime, njemu je otrov sipan u hranu dok je u Centralnom zatvoru u Beogradu čekao izručenje Crnoj Gori, gde je u međuvremenu pušten na slobodu.

- Ona je u velikom šoku jer je na taj način izgubila partnera. Logično je da će biti saslušana, kao i svi svedoci u drugim istragama - rekao je Babić za naš list.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Mesto eksplozije

Zanimljivo je da ovaj advokat zastupa Kolumbijku, ali i člana "škaljarskog klana" Miloša Nilovića, mada se zna da je ubijeni Stojanović pripadao suprotnom taboru, što nije uobičajeno u advokatskoj praksi.

- Nemam informacije o tim klanovima. To su više tabloidni doživljaji - kratko je prokomentarisao Vojislav Babić.

ZAŠTITIO JE MENJAČ

Istraga je utvrdila da je ispod džipa BMW X5 Strahinje Stojanovića bilo postavljeno oko 200 grama plastičnog eksploziva pentrit, koji je bio podmetnut ispod poda automobila, malo ispred vozačevog sedišta i eksplozija je bila precizno usmerena.

- Ovakve likvidacije se teško rasvetle jer je jako teško doći do otisaka ili bioloških tragova, kao materijalnih dokaza, a automobil se nakon detonacije obično zapali - tvrde stručnjaci i dodaju da se ovakvi atentati rasvetljavaju operativnim radom ili pronalaskom adekvatnih snimaka sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi osoba koja postavlja eksploziv.Stojanović je u stravičnoj eksploziji ostao bez obe noge i neko vreme je bio svestan i davao je znake života, ali je ubrzo podlegao teškim povredama. Njegovu devojku Sonju zaštitila je, između ostalog, kutija menjača i zbog toga je prošla samo sa lakšim povredama, pa je istog dana iz bolnice puštena kući.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading