Perfidni potez monstruma iz Malče: Ninoslav Jovanović se žalio na bolest uoči saslušanja zlostavljane devojčice!

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

15.09.2020

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica (13) koju je Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski berberin, oteo i silovao u decembru prošle godine, trebalo je sutra da bude saslušana po prvi put.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/Republika
Ninoslav Jovanović

Saslušanje je trebalo da se obavi iz posebne prostorije za žrtve nasilja, ali je pretres odložen jer se Jovanović žalio da je bolestan i da nije u stanju da prisustvuje.

Glavni pretres prezakazan je za 2. oktobar, kako je saopštila portparol Višeg suda u Nišu Irena Gušić.

Podsećamo, na prethodnom suđenju, ispitivani su lekari Kliničkog centra, koji su prvi zbrinuli žrtvu. Iskaz je dao i veštak psiholog koji je postupao kao član komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koja je obavila psihijatrijsko veštačenje Jovanovića.

Majka devojčice je na prethodnom suđenju prvi put čula do detalja kako je Jovanović mučio njeno dete.

RepublikaFoto: youtube.com/Vecernje novosti
Majka otete devojčice

Iskaz pred sudom dao je i psiholog zatvorske bolnice, nakon što su to na prethodnim glavnim pretresima učinile i njegove kolege psihijatrijske struke.

Svima je u zadatak stavljeno da veštače Jovanovićevu uračunljivost, jer od njihovog nalaza zavisi da li će završiti možda i na doživotnoj robiji ili će otići na psihijatrijsko lečenje, ako se ustanovi da prilikom napada na devojčicu nije bio pri čistoj svesti.

 

Uhapšen na groblju

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim. On je, kako se sumnja, 20. decembra, u selu Suvi presreo devojčicu na putu do škole i oteo je. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Jovanović je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

Inače, M. K. koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi. Devojčica je bila ošišana sa modricama po telu i smeštena u Klinički centar u Nišu radi oporavka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading