POLICIJA ŠTITILA MILOVOG KRIMOSA! TUŽILAŠTVO RASKRINKALO MUP U NOVOM SADU

Autor: MILOŠ Ž. LAZIĆ

Hronika

15.09.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je, u odgovoru sa beogradskim medijima, da je pokrenulo istražni postupak protiv Ivana Kontića (30), koji je osumnjičen da je pre tri nedelje brutalno pretukao mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, tek 12. septembra zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju. Iz MUP su se ranije oglasili da je nadležno tužilaštvo obavešteno odmah nakon prijave lekara o prebijanju koje se desilo 24. avgusta.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP/MUP
Ivan Kontić

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, a nakon podnete krivične prijave od MUP PU Novi Sad, pokrenulo je istražni postupak protiv I. K., naredbom o sprovođenju istrage od 12. septembra 2020. godine, zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju iz člana 113 u vezi sa čl. 30 Krivičnog zakonika, učinjenog na štetu M. M. - navodi se u odgovoru koji je potpisao zamenik javnog tužioca Zoran Jakovljević.

Policija je u međuvremenu uhapsila dve osobe povezane sa Kontićem (30), glavnim akterom snimka koji je zgrozio Srbiju, na kome se vidi kako brutalno prebija M. M. (28), a potom mu lomi obe ruke. Monstrum se na slikama na društvenim mrežama hvalio simbolima crnogorskih nacionalista i nije krio bliskost sa DPS Mila Đukanovića. Iza brave se našao Ivan L. (30), koji je osumnjičen za učestvovanje u tuči, dok se Luki V. na teret stavlja da je Kontića posle zverskog iživljavanja odvezao s lica mesta i pomogao mu da pobegne iz Novog Sada i Srbije.

- Hapšenje se dogodilo skoro tri nedelje posle napada, koji se desio 24. avgusta. Nije jasno zašto je novosadska policija reagovala tek tada i zašto tužilaštvo nije odmah obuhvatila i ta lica, iako se na snimku jasno vidi da žrtvu u jednom trenutku, dok se rve sa Kontićem, šutira druga osoba - navodi izvor Srpskog telegrafa.

S obzirom na saopštenje tužilaštva, ovim slučajem bi trebalo da se pozabavi i služba unutrašnje kontrole MUP Srbije jer je reakcija lokalne policije usledila tek pošto su se oglasili ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić. Brutalno izlomljeni M. M. u početku nije sarađivao s policijom, ali to nije opravdanje za nepostupanje policije.

PU Novi Sad: Apsolutna neistina!

Policijska uprava Novi Sad saopštila je juče da je "apsolutna neistina da je policija skrivala slučaj 'Kontić' od tužilaštva 19 dana".

- Iz zvaničnog odgovora Višeg javnog tužilaštva vidi se samo da su oni tada pokrenuli istražni postupak, što, naravno, ne znači i da je policija tada obavestila tužilaštvo o prebijanju mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu. Policija je Osnovno javno tužilaštvo obavestila 24. avgusta, čim je dobila prijavu od Kliničkog centra Vojvodine. U međuvremenu je prekvalifikovano krivično delo - iz teških telesnih povreda u pokušaj ubistva. Upravo zbog toga je moralo doći i do promene postupajućeg tužilaštva, pa je predmet prebačen u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu. Zato je ovo tužilaštvo, u skladu sa novom kvalifikacijom krivičnog dela, 12. septembra dalo naredbu o sprovođenju istrage - stoji u saopštenju.

RepublikaFoto: pixabay.com

"Maksbet" izbrisao Kontića

Jedina sankcija koju za sada trpi Ivan Kontić je što ga je firma "Maksbet" izbrisala iz Agencije za privredne registre. On je, naime, do juče bio upisan kao direktor, danas je na toj funkciji drugi čovek.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading