Mladići sa veselja otišli u smrt: Roditelji stradalih mladića nemi od bola, jauci odjekuju u selu kod Žitorađe

Autor: Novosti, Republika

Hronika

14.09.2020

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danilo Cvetković (20) iz sela Samarinovca kod Žitorađe i Aleksandar Živković (21) iz Pejkovca u istoj opštini poginuli su u trenu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče rano ujutru dogodila kod sela Lukomir na putu Žitorađa - Prokuplje, dok je Aleksandar Jović (26) iz Prokuplja podlegao povredama u niškom KBC.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Danilo Cvetković i Aleksandar Živković

U nesreći koja se oko jedan sat posle ponoći dogodila kada je putničko vozilo kojim je upravljao Jović (26) iz Prokuplja, iz zasad nepoznatih razloga prešlo na suprotnu stranu i udarilo u kamion crnogorskih registarskih tablica, povređene su još dve osobe, od kojih je jedna zadržana u prokupačkoj bolnici.

- U našu bolnicu kolima Hitne pomoći iz Prokuplja i Žitorađe dovezene su četiri osobe, pri čemu Danilo Cvetković nije davao znake života. Joviću su konstatovane teške telesne povrede, pa je, uz medicinsku pratnju prevezen u niški kliničko-bolnički centar, dok je A. C. (19), posle dijagnostike zadržan na lečenju u našoj bolnici. A. M. (22) iz Samarinovca puštena je na kućno lečenje - kaže Natali Nikolić, portparol prokupačke bolnice, napominjući da druga žrtva teške saobraćajne nesreće Aleksandar Živković nije dovezen u ovu medicinsku ustanovu. Teško povređeni Jović, uprkos naporima lekara, bitku za život izgubio je juče u 16 časova.

 

I dok se iz policijskih izvora nezvanično saznaje da se udes dogodio "usled neprilagođene brzine", Cvetkovići i Živkovići oplakuju mladiće koji su tek zakoračili u život. U porodici Cvetković u Samarinovcu, selu udaljenom petnaestak kilometara od Žitorađe - muk. Rodbina i prijatelji dolaze da izjave saučešće, a majka Gordana, otac Srđan i brat Nemanja (26) su pod sedativima.

- Bili su na veselju u Žitorađi i Nemanja je roditelje dovezao kući, a Danilo je sa drugovima krenuo prema Prokuplju sa drugom koji je bio sa njima na veselju - priča nam rođaka Cvetkovića, dok jecaji Danilove bake potresaju dvorište.

Otac Srđan nem od bola, jedva govori da je Danilo studirao Višu medicinsku školu u Ćupriji. Želeo je da postane zdravstveni radnik, kao i njegovi majka i stariji brat.

 

I dok rodbina i prijatelji dolaze i u dvorište Živkovića u susednom selu Pejkovcu da izraze saučešće, Aleksandrove sestra Katarina (25) i majka Violeta sa rođacima pristižu iz Prokuplja gde su nabavljale odeću za posledi ispraćaj svom bratu i sinu.

- Aleksandrov otac Goran radi u Hrvatskoj kao vozač autobusa, a i on je planirao da ode da radi kod oca, želeo je da započne samostalno život - pričaju u neverici Aleksandrovi drugovi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading