Aleksina majka kao da je slutila tragediju: Nekoliko puta je upozoravala svog sina da ne radi jednu stvar

Autor: Novosti, Republika

Hronika

13.09.2020

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksa, koji je upravljao motorom, na mestu je preminuo, dok je njegov drugar Petar povredama podlegao dva sata kasnije u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen

U stravičnoj sabraćajnoj nesreći koja se pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodila u petak, oko 22 sata, na lokalnom putu u selu Gračac nadomak Vrnjačke Banje poginuli su Petar N. (16), iz ovog sela, i Aleksa G. (17), iz kraljevačkog prigradskog naselja Ribnica.

Kako se pretpostavlja, do udesa je došlo kada su njih dvojica, vozeći se motorom "jamaha" od 125 kubika, najverovatnije usled neprilagođene brzine izgubili kontrolu nad dvotočkašem, sleteli u kanal kraj puta i potom se bukvalno zakucali u obližnju ogradu. Prema nezvaničnim informacijama, Aleksa, koji je upravljao motorom, na mestu je preminuo, dok je njegov drugar Petar povredama podlegao dva sata kasnije u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu.

Prema priči njihovih drugara i rođaka, dvojica srednjoškolaca, Aleksa, učenik Elektrotehničke saobraćajne škole "Nikola Tesla" u Kraljevu, i Petar, đak Tehničke škole u Trsteniku, kobne večeri su se vozikali od obližnjih Otroka do Gračaca motorom koji su pozajmili od jednog drugara i sa samo jednom kacigom. Petar je, kako kažu, motocikle vozio još od malih nogu, dok je Aleksa prvi put seo za upravljač motora.

 

- Bili smo u poseti kod rođaka u Gračacu, kod moje sestre, a Aleksine tetke. On je otišao do Otroka da se vidi sa drugarima, kod balona gde se njegovi vršnjaci okupljaju. Vozikao se motorom sa Petrom, a zašto je odlučio da on sedne za volan kada to nikada pre nije uradio, ni sam ne znam. Nesreća se dogodila gotovo u trenucima kada smo ga već zvali da krenemo kući - govori Aleksin otac Tomislav, primajući izjave saučešća od rođaka, komšija i prijatelja.

Prema njegovim rečima, Aleksina majka kao da je slutila tragediju, pa je pre nesreće svog sina nekoliko puta opominjala da ni slučajno ne pokušava da upravlja motorom.

- Nije je poslušao. Kada sam video da ih duže nema i da je projurila Hitna pomoć, noge su mi se odsekle - kaže Tomislav. - Obistinile su se crne slutnje, tragedija se dogodila na petsto-šesto metara od sestrine kuće.

Tuga, bol i suze i u porodici tragično nastradalog Petra N. U dvorištu porodične kuće u Gračacu zatičemo rođake, komšije i njegove školske drugare.

- Izgubih unuka, mog dobrog Prekija, šta više da vam kažem... Roditelji odoše u bolnicu da obave papirologiju, a drugari samo pristižu. Niko ne može da veruje da se ovo dogodilo. Nema više mog dobrog dečaka, koga je celo selo volelo. Majka Danka ga je držala u naručju posle nesreće. Bio je živ, ali teško povređen. Preminuo je u bolnici - jecajući nam priča Petrova baka Mitra N.

 

Njegovi drugari tiho dodaju da je Petar obožavao motore i da je bio vešt u upravljanju ovim dvotočkašima.

- Da je on vozio, možda se tragedija ne bi dogodila - gotovo uglas kažu njegovi drugari. - I on i Aleksa bili su dobri momci. Bez njih, za nas više ništa neće biti isto.

Više detalja o ovom udesu, kao i okolnostima pod kojima se dogodio, biće poznato posle istrage koja je u toku i obdukcije tela nastradalih mladića. Tek tada znaće se i vreme sahrane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading