"Rokvić i ja smo se drogirali zajedno": Skandaloznim iskazom Miloša Srebrića nastavljeno suđenje za ubistvo devojke na pumpi!

Autor:

Hronika

09.09.2020

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Srebrić (38) zvani Flekica, optužen da je ubio Kristinu Kaplanović radnicu pumpe NIS-a u Malom Mokrom Lugu, u maju 2017. godine, na današnjem ročištu negirao je da je počinilac ovog teškog krivičnog dela.

Foto: Blic
Miloš Srebrić

Ono što je ispričao izjašnjavajući se na dopunu odbrane Stefana Rokvića, koji je prema optužnici kobnog dana Srebrića dovezao do pumpe, dovešće zasigurno do preokreta u slučaju. Naime, prema svemu sudeći, Rokvić će u dogledno vreme odgovarati za saučesništvo u delu, a ne za prikrivanje zločina za šta se trenutno tereti. Srebrić je danas otkrio da su se Rokvić i on drogirali zajedno.

- Ja nisam cvećka i više puta sam ležao u zatvoru i optuživan za različita dela, ali nisam odgovoran za ovo delo, za ubistvo devojke na pumpi. Rokvić je svašta izmislio u odbrani kojom sam se šokirao, a pročitao sam je  više puta. Istina je da smo se nas dvojica upoznali u Centralnom zatvoru u Beogradu  još  2013. i nakon toga smo, mogu slobodno da kažem, imali prijateljski odnos. Prilikom naših viđanja često smo koristili marihuanu i kokain, koji je kod njega izazivao euforiju i želju za akcijom. Tada smo izlazili u grad i divljali poršeom koji ne znam je li Danijelov ili od njegovog oca. Inače imaju više automobila, bmw i još neke. On je nabavljao drogu. Ja nisam imao pare za to - rekao je Srebrić negirajući većinu navoda Stefana Rokvića, sina biznismena Danijela Rokvića i pastorka pevačice Dijane Rokvić.

Dan pre ubistva ubica i njegov pajtos čuli se 23 puta

Dana 24. maja 2017. godine, dan pre tragedije, Rokvić i Srebrić su ostvarili čak 23 komunikacije preko mobilnih telefona, utvrdila je istraga. Međutim, Srebrić je danas rekao da ne može da se seti tih poziva i sms poruka.

-To je baš mnogo poziva. Ne znam koliko smo se puta čuli, ne sećam se - rekao je Flekica.

Na pitanja tužiteljke, Srebrić je odgovarao prkosno i neprestano je gledao u nju, oslonjen na jedan lakat, i šaku druge ruke. Tužiteljka je u jednom trenutku zamolila sudiju da je zaštiti od optuženog. Na drugoj strani, punomoćnici oštećenih su istakli da su primetili da se Stefan Rokvić tokom procesa neprimereno smeje, ali sudija je rekla da ona to nije uočila istakavši da Rokvić od početka procesa pokazuje da je strašno nervozan i da stalno trese nogom, što je većina prisutih takođe primetila.  

 

 

 

Podsetimo, Miloš Srebrić tereti se da je 25. maja 2017. godine upao na pumpu u Velikom Mokrom Lugu u nameri da je opljačka, gde je od četvoro radnika pumpe, među kojima je bila i Kristina, zatražio pazar iz kase u kojoj je bilo 10.000 dinara. U komešanju sa radnicima napadač je zapucao i smrtno ranio Kristinu, koja je preminula posle nekoliko dana borbe za život. Srebrić je uhapšen 16. avgusta 2017. godine, a Stefan Rokvić tek krajem prošle godine pri povratku iz inostranstva, gde inače živi.

Foto: facebook.com/pixabay.com
Kristina Kaplanović / Stefan Rokvić

Rokvić plaćao Srebrićevoj ženi 500 evra mesečno da ga kriju

Stefan Rokvić priznao je da je nevenčanoj supruzi Miloša Srebrića mesečno 500 davao evra, iako je sakrio da je to bilo u zamenu za prikrivanje njegove umešanosti u ubistvo Kaplanovićeve i pokušaj pljačke na pumpi. Rokvića je sve vreme štitio njegov otac preko veza i novca, a i on je neretko komunicirao sa Srebrićevom suprugom, ispričao je Flekica.
Međutim, Srebrić je danas negirao navode Rokvića vezane za pomićivanje.
- Stefan je to izmislio, kao i većinu stvari u odbrani da bi sebe zaštitio. Smešno je da ja robijam za 500 evra mesečno, pa moji otac i sestra koji su prisutni ovde u sudnici prvi bi rekli da sam budala i da se prodajem za tako male pare. Stefana sam ranije štitio ne što me je plaćao, nego zato što bih zaštitio svakog svog druga. Tako to ide u našem svetu- istakao je Srebrić.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading