SUPRUŽNICI SE UGUŠILI U POŽARU U INĐIJI: Jednom prijatelju je požar sumnjiv, a komšinica tvrdi da nisu palili smederevac!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supružnici Ivana (41) i Božidar Dimitrijević (55) stradali su juče oko pet sati u svom domu u Inđiji u požaru koji je buknuo u njihovoj kući. Njihova tela pronašli su vatrogasci u spavaćoj sobi, a preminuli su zbog gušenja dimom.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
UVIĐAJ Uzrok požara se utvrđuje

Komšije Dimitrijevića prve su primetile požar i pozvale vatrogasne ekipe, koje su brzom intervencijom ugasile požar i sprečile širenje vatrene stihije na ostale kuće.

- Ivana i Božidar pronađeni su na podu spavaće sobe jer su verovatno pokušali da je napuste kada su shvatili da im je kuća u plamenu. Ona je mučenica slepa i vidi samo 10 odsto, pa je i to otežalo brz izlazak - ispričali su za naš list meštani Ulice Sava Kovačević, u kojoj se odigrala tragedija.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Komšinica tvrdi da nisu ložili šporet

Kako kažu očevici, nije se čula nikakva eksplozija i nemaju predstavu šta je moglo da izazove požar.

- Znam da nisu palili smederevac, nisu ništa kuvali jer su kupovali gotovu hranu. Niko od njih nije pušio - kaže potresena komšinica Jovanka Bilaus.

Na licu mesta pojavio se i jedan prijatelj pokojnog Božidara kojem je cela situacija vrlo sumnjiva.

- On je bio u teškim problemima sa rođenim bratom, koji živi pored njega. Sudili su se oko trošne očeve kuće u kojoj je on živeo sa Ivanom, dok je brat živeo pored njih u kući na sprat sa svojom porodicom i dobio je i Božidarev dom na sudu - naglasio je ovaj meštanin Inđije za Srpski telegraf.

Prema njegovim rečima, Božidarev brat planirao je da mu sruši staru kuću i izgradi novu za sebe.

- Boža mi je nedavno rekao: "Ne znam šta ću, moram da tražim stan, brat me isterao iz kuće" - tvrdi naš sagovornik.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Kuća u kojoj je izbio požar

Bos trčao ulicom i tražio pomoć

Meštani ulice u kojoj su stradali Dimitrijevići kažu da je Božidar u nedelju uveče istrčao bos na ulicu i vikao: "Upomoć".

- Dotrčao je u bunilu do kraja ulice i tu su ga zaustavila trojica mladića, dok je Ivana vikala u dvorištu: "Nema više mog Bobana". Oni su ga vratili kući i pozvali Hitnu pomoć, a on nije znao da objasni šta mu je bilo, dok je njegova supruga sedela i samo plakala - ispričale su nam komšije.

Tokom uviđaja koji je trajao do podne ispred kuće se pojavio samo bratanac stradalog muškarca, koji je odbio da daje izjave. Tela su odneta na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu radi obdukcije.

Nesrećni supružnici nisu imali decu, a njihovi prijatelji kažu da su se jako voleli i da je Božidar posebno brinuo o Ivani, koja je radila u opštini Inđija kao operater u centrali, dok je on pre nekog vremena napustio firmu u kojoj je bio portir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading