Otac čiju je ćerku usmrtio sin bogatog tajkuna ogorčen: Da je ubio kokošku, dobio bi veću kaznu

Autor:

Hronika

08.09.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin novosadskog tajkuna Milorada S. maloletni Marko S. (17), koji je 11. jula na otvorenom moru kod Budve, upravljajući jahtom, naleteo na barku i usmrtio policajku Maju Šljivančanin (31) i povredio njenog verenika, profesora policijske akademije Vladimira Stanišića (36), Osnovni sud u Kotoru osudio je na najviše 120 sati društvenokorisnog rada i pojačan nadzor socijalne službe.

Maja poginula, Vladimir povređen

- Prema maloletnom S. M. je izrečena vaspitna mera pojačanog nadzora u trajanju od šest meseci do dve godine, s tim da sud naknadno odlučuje o njenom prestanku. Takođe, njemu je izrečena i posebna obaveza obavljanja društvenokorisnog ili humanitarnog rada u trajanju od najduže 120 časova, u periodu do šest meseci - rekao je za medije sudija Špiro Pavićević, portparol kotorskog suda.

 

Društvenokoristan rad podrazumeva čišćenje parkova, uređenje školskih i drugih dvorišta javnih preduzeća, farbanje zebri na ulicama...

RepublikaFoto: youtube.com/DPS Crne Gore
Isailo Šljivančanin

Ovakva presuda zgrozila je širu javnost, a posebno oštećene, prvenstveno porodicu poginule Maje Šljivančanin. Otac stradale devojke Isailo Šljivančanin, inače dugogodišnji bivši gradonačenik Žabljaka, ogorčen je presudom i za Srpski telegraf tvrdi da je crnogorsko pravosuđe poraženo i osramoćeno jer je tajkun kupio slobodu sina.

Niko im nije pritekao u pomoć

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Svedoci pomorske nesreće istakli su da niko od osam osoba koje su bile na jahti koja je prepolovila barku kojom je upravljao Stanišić nije pritekao u pomoć Maji i Vladimiru.

- Niko od njih osmoro sa jahte nije pokušao da pomogne putnicima sa barke - rekao je jedan ribar u istrazi.

Nijedno od imena putnika luksuznog plovila do danas nije procurilo u javnost, što takođe ide u prilog povlašćenom položaju imućnog prestupnika.

Olakšavajuća okolnost za maloletnika je bila što ranije nije imao dosije i što je nesreću izazvao iz nehata, ali i činjenica da joj je doprineo i vozač barke zbog nepridržavanja međunarodnih pravila o izbegavanju sudara na moru, utvrdili su veštaci.

- Ovo je sramota! Dobili smo šamar svi mi koji smo verovali da je pravda dostižna jer je nečuveno da za oduzimanje ljudskog života neko dobije stotinak sati društvenokorisnog rada. Da je kokošku ubio, više bi ležao! Mog deteta nema i meni ne bi bila utešna ni najveća kazna, ali da neko može da prođe nekažnjeno za ubistvo je nepojmljivo za svakoga. Velika sramota za čitavo crnogorsko pravosuđe je suđenje za ubistvo moje Maje - rekao je Isailo Šljivančanin za Srpski telegraf.

Privatnim avionom odmah pobegao iz Crne Gore

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Osuđeni mladić je 19. avgusta privatnim avionom napustio Crnu Goru nakon što je sud prihvatio jemstvo njegove porodice od 330.000 evra. Tom prilikom novosadski biznismen Milorad S., koji se decenijama bavi kladioničarskim biznisom i trgovinom investicionog zlata, garantovao je stanom i garažom u Budvi da će njegov sin Marko biti dostupan sudu do okončanja postupka. Iako je maloletnik tada bio u obavezi da ostane na teritoriji Budve, njegov otac je u strahu od eventualne osvete za Šljivančaninovu odmah obezbedio transport naslednika kući u Novi Sad.

Iako je po struci pravnik, Šljivančanin kaže da je izgubio veru i da će žalbenim postupkom pravda biti zadovoljena.

- Mi kao oštećena strana nemamo pravo žalbe, ali tužilac će se žaliti, mada ne verujem da će Viši sud da donese pravednu odluku jer je očigledno da pare u Crnoj Gori kupuju slobodu ubicama - istakao je otac stradale devojke.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
deki

08.09.2020 06:12

Dusanov zakonik je bio pravi zakon.