U TRENU IM UNIŠTIO ŽIVOTE! Maja je umrla, a njen verenik je očajan: Maloletniku izrečena sramna kazna!

Autor: Republika

Hronika

07.09.2020

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletnom Marku S. (17) iz Beograda koji je 11. jula upravljajući jahtom na otvorenom moru kod Budve usmrtio Maju Šljivančanin, a njenog verenika Vladimira Stanišića teško povredio, udarivši u barku na kojoj su se oni nalazili, danas je izrečena vaspitna mera pojačanog nadzora i društveno korisni rad.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Vladan Stanišić i Maja Šljivančanin

Da podsetimo, gliser i barka kretali su se od ostrva Sveti Nikola ka Jazu. Maloletnik je tada tvrdio da nije video barku ispred sebe.

Osnovni sud u Kotoru je sredinom avgusta prihvatio jemstvo u iznosu od 332.000 eura koje je ponudila porodica M. S. kako bi se od optužbi za izazivanje nesreće branio sa slobode.

Maloletni M. S. je, kako se navodi u nalazu veštaka, izazvao pomorsku nesreću jer se nije pridržavao međunarodnih pravila o izbegavanju sudara na moru kao i člana 10 Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe.

Povređeni Stanišić koji je izgubio verenicu sa kojom je tek počeo da živi, a planirao brak i porodicu, ranije je potresno govorio za Srpski telegraf i otkrio da je besan jer je jedan život ugašen zbog nečije bahatosti, pa se postavlja pitanje kako će reagovati na tako blagu kaznu za Marka S. 

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Planirali svadbu, a onda je ona nastradala

- Povrede na telu su ništa u poređenju sa povredama na duši. Ove druge ostaju večno jer smo Maja i ja sedam godina bili u vezi. Poslednja tri meseca smo živeli zajedno. Nečija bahatost nam je napravila horor od života. Da je neko režirao priču, tako strašan kraj ne bi mogao da napravi. Usred razgovora o budućnosti, dok smo Maja i ja na maloj barci planirali kako ćemo sutradan da saopštimo njenima da hoćemo da se venčamo i da stvaramo porodicu, jahta nas je pokosila s leđa. Nastupio je prekid filma, totalni. Budim se i shvatam da više nema za mene najbitnije osobe na celom svetu. Ostalo mi je da žalim i tugujem, a zbog čega?! Samo zato što je bahati klinac bio nepažljiv i neodgovoran - ispričao je Stanišić.

I otac Maje Šljivančanin je ranije govorio za medije da veruje u pravosudni sistem i da se nada da će krivac biti adekvatno kažnjen. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading