(FOTO) OTKRIVAMO! OVO SU BRAĆA KOJA SU UBILA FILIPA: Tvrde da je on prvi pucao na njih!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U obračunu na Banjici u Bulevaru oslobođenja kod broja 104 u subotu je oko 17 sati ubijen Filip L. (18), a njegov drug Aleksa Đ. (21) ranjen je u butinu i zbrinut je na VMA.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Filip L.

Zbog ovog zločina uhapšena su trojica braće Petar (34), Uroš (24) i Radovan Rakočević (37), a prema našim saznanjima, sumnja se da je tinejdžera u glavu na parkingu upucao Petar. Samo osam sati nakon pucnjave, usledila je osveta i Rakočevićima su Molotovljevim koktelima spaljena dva lokala na Voždovcu.

Očevici krvavog obračuna kažu da su čuli galamu na ulici, a onda i ispaljivanje tri hica.

Uleteli u sačekušu

- Filip je ležao na betonu pored svog automobila, a njegov drug s ranom u nozi je nešto mumlao u šoku i sedeo u kolima. Nikog više nisam videla - ispričala je za naš list stanarka obližnje zgrade koja je kroz prozor ugledala nemilu scenu.

Plakao nakon pucnjave

Šokirani Rakočevići sačekali su policiju na licu mesta i, prema našim informacijama, bili su jako potreseni. Radovan je čak i zaplakao.

Prema ovoj verziji, kobnog popodneva trojica braće vraćala su se kući iz obližnje ambulante gde je najmlađi Uroš bio na previjanju, a Filip i Aleksa su ih čekali na parkingu u blizini njihovog stana sa još nekoliko momaka.

- Čim su ugledali braću, Filip i Aleksa su zapucali, a Petar je izvadio pištolj i upucao Filipa u glavu, a Aleksu u butinu, dok su se ostali momci iz ekipe koja je bila u sačekuši razbežali. Rakočevići su odmah pozvali inspektore i rekli im da se sve desilo u samoodbrani - priča za Srpski telegraf izvor iz istrage. Drugi pak dobro obavešteni policijski izvori istražuju verziju prema kojoj je posle kratke svađe Petar kundakom pištolja udario Filipa u glavu, pa je pištolj slučajno opalio. Policija je odmah blokirala kraj, pokrenula akciju "Vihor" i počela da traga za svim učesnicima pucnjave. Ubrzo su braća otkrivena i privedena, a kod njih su nađena dva pištolja.

 

 

 

Zasad, osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih sredstava. Određeno im je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Bombaši maskirani kapuljačama

Nakon privođenja braće, oko jedan sat posle ponoći, napadači sa navučenim kapuljačama razbili su saksijom vrata cvećare rođene sestre Rakočevića i u radnju koju je ona zakupila ubacili Molotovljev koktel.

- Probudila nas je eksplozija. Istrčala sam s mojima napolje i videla lokal koji izdajem u plamenu. Sami smo ga ugasili, pa smo pozvali i hitne službe. Na kameri se vide dva ili tri napadača, kojima se ne vide lica od kapuljača, kako bacaju Molotovljev koktel, a zatim beže u svojoj škodi fabiji - ispričala nam je vlasnica lokala.

Međutim, drami tu nije bio kraj, pa je isti scenario usledio i u obližnjoj piljari čiji je vlasnik Petar.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

- Razbili su izlog i kroz tu rupu ubacili Molotovljev koktel. Srećom, radnici obezbeđenja koji čuvaju lokale u tom stambenom kompleksu brzo su pozvali vatrogasce i sprečena je dalja šteta - ispričao je naš izvor.

Izbodeni nožem

Prema nezvaničnim informacijama, krvavi sukob počeo je pre nedelju dana, kada su u jednom kafiću Uroš i Petar izbodeni nožem.

- Braća su bila na nekom rođendanu u obližnjem kafiću na Banjici. Na tom slavlju došlo je do svađe između nekih ljudi, pa je Petar počeo da smiruje situaciju, a pridružio mu se i Uroš. U tom trenutku pojavljuje se čuveni kriminalac iz kraja i nožem ubada Uroša pet puta, a Petra tri puta. Isti taj nasilnik poznat je po tome da je i ranije ubadao ljude nožem, ali skoro niko nije smeo da ga prijavi. Rakočevići su napadača odmah prijavili policiji i on je od tada u bekstvu - otkriva naš izvor.

Policija istražuje da li je kobni metak ispaljen slučajno

Sumnja se da je taj begunac u subotu organizovao sačekušu za braću.

- Rakočevići su znali da prvi sukob nije završen u kafiću i da će uslediti nastavak jer su oni retki koji su čuvenog nasilnika prijavili policiji. Zbog toga su svi zajedno u subotu otišli u ambulantu, a Petar je poneo i pištolj. Inspektori koje su pozvali nakon pucnjave su isti oni koji istražuju napad u kafiću - naglašava naš sagovornik.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading