Teška saobraćajna nesreća kod Jagodine: Teretni voz udario u automobil, jedna osoba prevezena u bolnicu

Autor: Tanjug, republika.rs

Hronika

06.09.2020

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na deonici magistralne pruge Beograd-Niš, između Jagodine i Ćuprije, danas je došlo do sudara automobila i teretnog voza prevoznika "Srbija Kargo" u kome je lakše povređen vozač putničkog vozila.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju kompanije "Srbija Kargo", do sudara je došlo u 12.35 na delu pruge između Jagodine i Ćuprije, na putnom prelazu obezbeđenom vertikalnom drumskom signalizacijom (Andrejin krst i znak Stop).

Dodaje se da je do sudara automobila i teretnog voza broj 46872 prevoznika "Srbija Kargo" došlo nepažnjom vozača drumskog vozila i da je lakše povređen vozač putničkog vozila, koja je kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu.


Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 32 prazna vagona i saobraćala je iz Bugarske za Mađarsku.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja.

"Srbija Kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi, dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading