Krimi afera drma region: Crnogorci uhvatili Karićevog pajtosa zbog malverzacija građevinskim zemljištem

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adnan Bajramović (37) iz Novog Pazara uhapšen je po međunarodnoj poternici NCB Interpol Moskva zbog malverzacija sa građevinskim zemljištem u Rusiji, u koje je umešano više osoba. Njemu je određen ekstradicioni pritvor po rešenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Bogoljub Karić

- Policijski službenici odeljenja bezbednosti Kotor i Tivat su u koordinaciji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije, Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol Europol SIRENE sproveli akciju ciljanog traganja u ovim opštinama. Nakon provera na više lokacija, u mestu Prčanj u Kotoru lociran je i lišen slobode A. B. iz Novog Pazara, koji se potražuje po međunarodnoj poternici NCB Interpol Moskva - saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je Srpski telegraf prvi pisao prošle godine u junu, u prljave građevinske poslove Adnana i njegovog oca Numana Bajramovića, koji je uhapšen u oktobru 2018. godine, umešani su i Bogoljub i Dragomir Karić, koji su hteli da Bajramovićevim novcem grade gigantski kompleks nadomak Beograda Tesla grad.

Foto: Srpski telegrag
Naslovna strana Srpskog telegrafa od 3. juna 2019. godine

Sumnja se da je Adnan Bajramović u periodu od 2014. do 2018. godine, sa grupom lica, po prethodnom dogovoru, u Rusiji nelegalno izgradio 53 apartmana bez potrebnih dozvola, koja su oštećenima prodali za 229.725.200 rubalja.

Numan Bajramović je biznismen iz Sandžaka, koji od 2001. posluje u Rusiji, a njegov sin Adnan je preuzeo očevu firmu. Prošle godine u junu uhapšena je i Numanova supruga Natalija, koja je uhvaćena u Beogradu sa sinom iz prvog braka.

Naš list je prošle godine ekskluzivno objavio i fotografije koljača Srba Nasera Orića i njegovog prijatelja Numana Bajramovića, čija povezanost je otkrivena nakon priče o prljavoj izgradnji Tesla grada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading