DETALJI POGIBIJE TINEJDŽERA! Vozač jaguara držao telefon u ruci kada je poslao motociklistu pravo u smrt?

Autor: Blic, Republika

Hronika

29.08.2020

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šesnaestogodišnji Nikola M. iz sela Beranje kod Požarevca preminuo je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći u svom selu, kada je na njega, dok je vozio motor, naleteo automobil "jaguar" za čijim volanom je bio S. M. (43) iz Sirakova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Prema saznanjima tinejžer je vozio svoju "jamahu", a na njegov motocikl, u blagoj krivini udario je "jaguar". Navodno, vozač "jaguara" je bio zaokupljen mobilnim telefonom, da li je slao poruku ili razgovarao, izgubio je kontolu i prešao u suprotnu traku.

Mladi motociklista, koji je imao kacigu na glavi, pao je sa motora, a koliko je udarac bio silovit svedoči i to da je "leteo" nekoliko metara.

Maloletnik je zadobio povrede glave i odmah prebačen u Beograd, ali je ubrzo po prijemu preminuo, a vozač "jaguara" je priveden.

- Tragedija. Mali Nikola je bio dobar, pouzdan motociklista, nikada nije divljao. Vozio je dve, tri godine. Uvek po pravilima- kaciga na glavi, propisna brzina - kažu u Nikolinom selu Beranje.

 

Odmah po saznanju da je Nikola teško povređen, otac i baba tinejdžera, koji rade u Austriji, krenuli su ka Beranju.

- Kod njih u kući samo se čuje plač. Nikola je zaista bio divno dete. Nedavno, 3. avgusta je proslavio 16. rođendan - dodaju naši sagovornici.

Nikola je u selu živeo sa dedom Predragom i prababom, jer su mu roditelji u Austriji.

- Mnogo je bio vezan za dedu, koji ga je stalno vodio u lov. Roditelji su mu se uzeli mladi, izrodili dve ćerke i njega. Nikola je najmlađi. Roditelji su se razveli. Oboje su u Austriji, a Nikolin otac se ponovo oženio - pričaju meštani ovog požarevačkog sela.

Dečak je odrastao u Austriji, a u Srbiju se vratio prošlog leta.

- Nije hteo tamo da ide na zanat, već ovde - kažu poznanici stradlog tinejdžera i dodaju da je "Nikola imao dosta planova i da je nepažnjom starijeg vozača sprečen da ih ostvari".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

21.09.2020 22:06

Po selima je moda da maloletnici jurcaju na motorima, dozvola im nije potrebna, jer to niko ne kontroliše, saobraćajna policija sprovodi kontrole na drumu, ali ne i u mestima. Kada se nesreća dogodi svi se preve nenadležni.