ZLOČIN ILI NESREĆA ISPRED "ZLATNE POTKOVICE" U SMEDEREVU: Posle tuče kolima pregazio kafedžiju!

Autor: M. Ž. LAZIĆ

Hronika

29.08.2020

04:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Dragović (57) uhapšen je u petak ujutru, posle incidenta u kome je fatalne povrede zadobio Aleksandar Radosavljević (49), kome je Dragović mercedesom prešao preko grudi na parkingu ispred Radosavljevićeve kafane "Zlatna potkovica" u Smederevu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Aleksandar Radosavljević

- Dragović je uhapšen i određena mu je mera policijskog zadržavanja, posle čega će biti sproveden u Više tužilaštvo u Smederevu, a na teret mu se stavlja ubistvo. Naložena je obdukcija tela pokojnog Radosavljevića da bi bio utvrđen tačan uzrok smrti - navodi za Srpski telegraf izvor iz istrage.

"NEKOG ĆEMO DA UBIJEMO"

Ubistvu ispred kafana koje se dogodilo oko 2.30 prethodila je prava drama. Uhapšeni Dragović je oko 23 časa zajedno sa dva prijatelja došao u lokal u kom je svirala živa muzika.

- Oni su i ranije dolazili i pravili probleme, a jedan od njih je te večeri navodno rekao pevačici: "Došli smo nekog da ubijemo, ili tebe ili gazdu". U jednom trenutku došlo je do spora između Radosavljevića i Dragovića, koji je tražio da muzika svira samo za njega - naveo je za Srpski telegraf jedan od gostiju kafane koji je želeo da ostane anoniman.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
ŽRTVIN SIN Nikola Radosavljević

Inače, u "Zlatnoj potkovici" svira živa muzika četvrtkom, petkom i subotom, pa je tako bilo i kobnog dana. Sin pokojnog Radosavljevića kaže da nije lično video šta se dogodilo.

NE ZNA SE DA LI JE UHAPŠENI NENAD DRAGOVIĆ HTEO DA POBEGNE ILI JE NAMERNO UBIO ALEKSANDRA RADOSAVLJEVIĆA

- Izbila je tuča ispred kafane, ali u njoj nije učestvovao Dragović. Ja sam zaključao vrata da ljudi koji su se tukli ne bi ušli u lokal. Tada su Dragović i još jedan čovek, iznervirani što su vrata zaključana, počeli da lome inventar i čaše, pa smo i njih izbacili - priča Nikola Radosavljević.

GRUDI MU BILE CRVENE

Prema rečima ovog mladića, vrata kafane su ponovo zaključana, ali su Dragović i njegov pajtaš počeli da lupaju, ovog puta da ih puste unutra. Navodno su bili pijani.

Dragović strah i trepet?

Za uhapšenog Dragovića Smederevci kažu da važi za lokalnog moćnika.

- On ima benzinske pumpe i neke restorane, a poznat je po bahatom ponašanju. On misli da mu se sve može. Čak je i neke ljude jurio kolima da zgazi - rekla je jedna meštanka Smedereva koja je želela da ostane anonimna.

- Moj otac je izašao da se raspravi s njima, ja sam ostao unutra. Čuo sam pevačicu kako vrišti i doziva me. Izašao sam, video oca kako leži, jedva je disao. Video sam da su mu grudi crvene, Dragović i njegov prijatelj su sve to vreme mirno sedeli. Kasnije su čak tražili da im donesem čašu vode dok mi je otac umirao - kaže Nikola.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Prema rečima svedoka, ispred "Zlatne potkovice" su se vlasnik lokala i dvojica gostiju potukli. Navodno su Dragović i njegov prijatelj prvi izudarali Radosavljevića, a onda seli u kola. Tada je pokojnik lopatom razbio šoferšajbnu mercedesa. Da li u želji da pobegne ili u nameri da ubije Radosavljevića, Dragović je dodao gas i prešao preko čoveka. Sin stradalog, Nikola, pozvao je policiju i Hitnu pomoć. Aleksandar Dragović prebačen je u smederevsku bolnicu, ali je uprkos svim naporima lekara preminuo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading