Potresna ispovest majke ubijenog kik-boksera: Tek kad osude ubicu, mogu mirno da umrem!

Autor:

Hronika

29.08.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravda je spora, ponekad prespora, ali će roditelji mladića Vladana Cvetkovića, koji je imao samo 20 godina kada je pre 23 godine ubijen, ipak dočekati da u lice pogledaju Predraga Miketića (42), osumnjičenog za ovaj gnusni zločin.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Draga Cvetković

- Čekam ovo više od 20 godina, a sada ne znam šta da kažem. Prvi put ću pogledati u lice čoveka koji mi je oduzeo dete. Treba da odgovara i onaj koji ga je čuvao sve ovo vreme - započinje tužnu priču za Srpski telegraf Draga Cvetković, majka ubijenog mladića.

BIO JE DIVAN DEČAK

Njoj i suprugu Žarku osećanja su pomešana, sa jedne strane zadovoljstvo jer se završava priča koja traje duže od dve decenije, sa druge stane tuga jer ponovo preživljava kobnu 1997. godinu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dragan Cvetković

Četiri hica

Predragu Miketiću sa Voždovca na teret se stavlja da je 3. novembra 1997. godine sa četiri hica iz pištolja smrtno ranio Vladana Cvetkovića, koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici. Miketiću je pomagao Goran Pavlović sa Mirijeva, koji je uhapšen i koji je proveo izvesno vreme u pritvoru, ali je pušten.

Miketić je pobegao, a za njim je raspisana poternica koja je povučena, da bi 2004. godine ponovo bila aktivirana, a ovog puta se osumnjičeni za ubistvo našao i na međunarodnoj poternici. On je uhapšen u Baru u Crnoj Gori, ali nije navedeno pod kojim okolnostima, kao ni kako je identifikovan.

- Moj Vladan je ubijen kada se vraćao sa treninga. On nije bio nikakav kriminalac iako je bio vrhunski kik-bokser. On je ulazio u naš vartburg kada se vraćao sa treninga. Pa koji bi to kriminalac vozio vartburg? I danas možete da pitate u Železniku kakav je dečak bio moj Vladan i svi će i danas reći da je bio divan. Mi ne znamo zašto je ubijen. Da li zbog ljubomore, neke mržnje. Ne znamo - kaže Draga Cvetković.

Blistavi rezultati za samo pet godina

- dva puta je bio vicešampion Jugoslavije u disciplinama lou-kik i fulkontakt

- tri puta šampion Jugoslavije

- prvo mesto na Balkanskom prvenstvu u lou-kiku

- pet dana pre ubistva dobio poziv selektora za pripreme reprezentacije za prvenstvo sveta u fulkontaktu

- radio i u obezbeđenju diskoteke "Ric"

SVI GA ZABORAVILI

Vrhunski sportista, višestruki prvak u kik-boksu i osvajač brojnih zlatnih medalja, Vladan je, prema rečima njegovih roditelja, sve žrtvovao za sport koji je voleo.

- Nije pušio, nije pio, nije izlazio po kafićima, vodio je računa o ishrani. Bio je disciplinovan. Svi su se otimali o njega, da budu sa njim u društvu, u društvu prvaka. Onda je ubijen. Bili su tu još neko vreme, da kažu u novinama da će nam pomoći, ali ništa nisu pomogli. Ni nama, a ni da Vladanov ubica bude pronađen i uhapšen. Mi ne znamo ko je štitio tog mladića, tog Miketića, koji se krio pune 23 godine. Čuli smo da ima neke rođake u policiji. Čuli smo i da ima porodicu, ženu, decu. Žao mi je dece, ona ništa nisu kriva, ali neka on sada ode u zatvor da vidi kako to izgleda biti bez deteta, mada će on možda i da izađe i da vidi svoju decu, a mi našeg Vladana nikad više. Ipak, možemo u grob mirnije da odemo - priča Draga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading