Potvrđeno pisanje Srpskog telegrafa: Tužilaštvo započelo proceduru, uskoro će se otkriti ime silovatelja Danijele Štajnfeld

Autor:

Hronika

27.08.2020

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od policije da prikupi potrebna obaveštenja o navodima medija da je glumicu Danijelu Štajnfeld pre nekoliko godina silovao jedan, kako je navedeno, "moćnik iz filmske industrije".

RepublikaFoto: printskrin

Danijela Štajnfeld

- Tužilaštvo je reagovalo povodom tekstova objavljenih u više dnevnih listova i poslalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Policijskoj upravi za Beograd - rekla je za Tanjug portparolka Tužilaštva Irena Bjeloš.

U skladu s procedurom, policija bi ovim povodom trebalo da ispita najpre glumicu, koja prema pisanju medija, sada živi u Americi. Danijela do sada nije objavila ime silovatelja.

 

Za krivično delo silovanje, u zavisnosti od načina izvršenja, propisane su kazne od najmanje dve ili pet godina zatvora, a kao maksimalne predviđene su kazne od 10, 12 i 15 godina zatvora.

Podsetimo, Srpski telegraf je prvi došao do saznanja da tužilaštvo planira da pokrene istragu u vezi Danijele Štajnfeld. Glumica je u svom dokumentarnom filmu "Zaceli me", koji je prikazan nedavno na Filmskom festivalu u Sarajevu, priznala da ju je moćnik iz filmske industrije silovao.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading