Žabac: Knele je znao da dolaze po njega

Autor:

Hronika

27.10.2017

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tačno 25 godina Aleksandar Knežević Knele pronađen je mrtav u sobi 331 hotela "Hajat" u Beogradu. Ležao je na stomaku i imao tri rane od metka na potiljku. Ko je povukao oroz i po čijem nalogu, nikada nije utvrđeno.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aleksandar Knežević Knele

Kratak fitilj

Nebojša Tubić Žabac, biznismen javnosti poznat po prijateljstvima u srpskom podzemlju, ne sumnja da je Kneleta ubio neko u koga je imao veliko poverenje. Prema njegovim rečima, Kneževića je života koštao njegov temperament, odnosno kratak fitilj.

Kneleta ubio neko u koga je imao toliko poverenja da mu je otvorio vrata, a da u ruci nije imao pištolj. Tu mu je bio kraj

- Knele je bio vrlo prgav momak. Postao je poznat po tučama. Bio je mlad i srljao je. Povezao se s Vukom Draškovićem i bio na devetomartovskim demonstracijama. Onda je oteo neki džip i roleks čoveku od koga nije trebalo da se otima. Navodno je to bio neki Ćentin prijatelj ili čak rođak. Da mu ne bi upadali u stan, u kom su mu bili roditelji, Knele se sklonio u "Hajat", gde se osećao sigurnije zbog kamera i svega. Ipak, to mu nije pomoglo - kaže Tubić.

Prema njegovom mišljenju, ubistvo Kneževića je profesionalno obavljeno, a jedan od učesnika je bio neko koga je Knele dobro znao.

  • Knele je bio član "voždovačkog klana" i veliki prijatelj Ðorđa Božovića Giške
  • Pridružio se Srpskoj gardi 1991. i otišao na ratište u Borovo Selo kraj Vukovara
  • Posle demonstracija 9. marta postaje zvanični telohranitelj Vuka Draškovića
  • Bio je učesnik mnogih pucnjava po Beogradu
  • Ostao je upamćen po imidžu čiji su simboli firmirana trenerka, patike, kratka frizura i zlatan lanac oko vrata

- On je bio izuzetno oprezan, ne bi tek tako otvorio vrata. Morao je da bude umešan i neko iz njegovog najužeg kruga, neko u koga je Knele imao toliko poverenja da mu je otvorio vrata bez provera i da u ruci nije imao pištolj. Tu mu je bio kraj - kaže Žabac.

3 metka u potiljak ispalio ubica Knežević

 

Kneleta su naterali da klekne, a onda su mu pucali u potiljak. Već kod prvog pucnja bio je mrtav, ali su ubice ispalile još dva hica. Njegovo telo pronašla je sobarica dan kasnije. Ležao je na stomaku, levom stranom lica okrenutom ka podu.

Istraga

Da će ubica biti otkriven, porodica ne gubi nadu, ali ni policija.

- Ubistvo ne može da zastari. U poslednje vreme policija je razrešila neke zločine od pre dvadesetak godina pomoću starih tragova i novih tehnologija. Ukoliko se pojave novi tragovi, dokazi ili izjave svedoka, naravno da će policija i tužilaštvo reagovati - kaže izvor Srpskog telegrafa iz policije.

Porodica će u subotu na Centralnom groblju obeležiti 25 godina od ubistva, koje je potreslo Srbiju i označilo početak nove ere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading