NESREĆNOJ MAJCI PRETI ZATVOR! PRIZNALA DA JE NESTANAK DECE PRIMETILA TEK POSLE 10 MINUTA

Autor:

Hronika

25.08.2020

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Braća Metić, Danijel (7) i Dragiša (5), iz Velikih Crnjana utopila su se u nedelju 23. avgusta u jezeru Očaga kod Lazarevca zbog nepažnje majke i očuha, kao i usled nedovoljne efikasnosti spasilačke službe SRC Kolubara, prvi su nezvanični zaključci iz opsežne istrage u ovom slučaju, koju vodi Više tužilaštvo u Beogradu! Takođe i javnost osuđuje majku Draganu za nesavesno roditeljsko ponašanje i traže njenu odgovornost, kao i odgovarajuću sankciju pred pravosudnim organima.

RepublikaFoto: Printskrin/Photo by Tim Marshall on Unsplash
Dragana Metić i njena tragično nastradala deca Danijel (7) i Dragiša (5)

- Mi smo obavili uviđaj i čekamo rezultate obdukcije za dalje postupanje u slučaju utopljenih dečaka - potvrdili su za Srpski telegraf iz Višeg tužilaštva.

Majka dečaka koji su život izgubili zagrljeni, jer je jedan spasavao drugog, u prvoj video-izjavi za medije nije krila da čak 10 minuta nije videla sinove pre njihovog nestanka u vodi jer je bila okupirana ćerkicom i mužem Kristijanom Savićem, iako je u jezeru dubokom ponegde i šest metara ostavila malu decu, koja su bila neplivači. O tome svedoče njeni snimci na portalima i društvenim mrežama u kojima krivi spasioce što nisu blagovremeno zaronili i izvukli njenu decu na kopno.

Braća Dragiša (5) i Danijel (7) Metić u vodi bili bez nadzora, što se ispostavilo kao kobno

- Kristijan i ja smo bili sa ćerkicom u plićaku i izašli smo, a Danijel i Dragiša su ostali u plićaku. Nisu znali da plivaju. Ni 10 minuta nije prošlo kad sam ih zatražila pogledom i počela da ih zovem. Uspaničila sam se i Kristijan i ja smo počeli da ih tražimo. Spasioci su tek posle sat vremena skočili u vodu. Da su skočili odmah, spasli bi ih. Oni su prvo tražili decu okolo, trčali su oko jezera i moja deca su se utopila - rekla je između ostalog Dragana.

Nije im bilo spasa

Dugogodišnji šef spasilačkih službi na Adi Ciganliji Žarko Maksić je beogradskim medijima rekao da su se dečaci udavili čim su izgubili tlo pod nogama.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Deca koja ne znaju dobro da plivaju kada odu 10, 20 metara od obale i stanu u uspravan položaj, ako ne znaju da se održavaju na vodi, automatski se dave. A kada im uđe voda u usta, ne mogu da zovu nikoga. Zato, verovatno, roditelji nisu ni čuli poziv za pomoć - rekao je iskusni spasilac.

Kako saznajemo od pouzdanog izvora, majka stradalih dečaka je menjala izjavu kad god je saslušavana, pogotovo kad je postala svesna da je bila dužna da decu čuva i da ih ne ispušta iz vida tokom boravka na jezeru, što propisuje i pravilnik jasno istaknut na nekoliko mesta uz kupalište.

- Strogo je zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje roditelja ili starijih lica - stoji u obaveštenju za posetioce jezera Očaga.

Pljušte osude na mrežama

Inače, Dragana Metić je majka ukupno devetoro dece. U braku sa prvim mužem, koji se trenutno nalazi u zatvoru, rodila je osmoro dece, a u vezi sa sadašnjim nevenčanim suprugom Kristijanom ima devojčicu, koja je još beba.

U komentarima na tekstove portala objavljenim o nesreći mnogo čitalaca je napisalo: "Kako jedna majka može tako pomirljivo da govori o gubitku dece."

- Možda je bilo tako njima bilo suđeno. Šta da pričam?! - pitala se javno Dragana i time razljutila javnost.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Jana

26.08.2020 09:48

I treba da ide u zatvor na dugo godišnju robiju. Ako je sposobna da rodi devetoro dece mora biti sposobna da se o njima i stara.

Laza

26.08.2020 11:40

Deca se ni na kopnu ni u vodi ne ostavljaju bez bliskog nadzora.