PINK PANTER HARAO SA "ANĐELIMA PAKLA"! SRBIN PAO U VELIKOJ AKCIJI ŠPANSKE POLICIJE NA TENERIFAMA

Autor:

Hronika

25.08.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikoj akciji španske policije na Kanarskim ostrvima na Tenerifama uhapšeno je šest članova ozloglašene bajkerske bande "Anđeli pakla", na čijem čelu je bio Srbin čiji identitet nije saopšten. Osim njega, uhapšena su i dva Nemca, Španac, Poljak i jedan Francuz. Njih je policija i tajna služba mesecima pratila u okviru akcije zanimljivog naziva "Vepar vulkan".

RepublikaFoto: twitter.com/Policía Nacional
Foto: Ilustracija

- Oni su bili pod prismotrom od septembra 2019. godine, a istraga je sprovedena u saradnji sa policijama Danske, Norveške i Nemačke. Znalo se da su imali veliku plantažu marihuane, kod koje je policija postavila zasedu. Kada su se okupili, među njima i glavešina iz Srbije koji je došao da vidi kako napreduju stabljike, izvršen je upad i oni su pohapšeni. Nisu pružali otpor, a osim droge, pronađeno je oružje - naveo je za španske medije izvor iz policije.

Ova grupa je osumnjičena za niz ozbiljnih krivičnih dela. Osim trgovine narkoticima, bavili su se i zelenašenjem i iznudom. Kada su počeli da proveravaju ovu internacionalnu ekipu, španski policajci su došli do novih saznanja.

- Kada su otisci prstiju uhapšenog Srbina ubačeni u sistem, ustanovljeno je da je za njim raspisana međunarodna poternica Interpola i da ga potražuju vlasti iz Beograda, pod sumnjom da je istaknuti član ozloglašene međunarodne bande kradljivaca nakita "Pink Panteri" - naveo je izvor iz španske polcije.

NE GLEDAJU NACIJU

U ovoj akciji je inače zaplenjeno oko 1.000 stabljika marihuane koje su bile skoro spremne za berbu. Poznato je da su srpski narko-karteli u Španiji odavno u biznisu proizvodnje marihuane naveliko, ali je novost da su se povezali sa bajkerskom bandom "Anđeli pakla", jednom od najopasnijih bandi u svetu, koja je, između ostalog, specijalizovana za trgovinu narkoticima i važi za izuzetno nasilnu grupu koja konkurenciju obično eliminiše ubistvima.

Ono što posebno zabrinjava sve policije Evrope jeste nova veza koja je uspostavljena - prava mafijaška internacionala.

- Tu nacionalnost nije važna, oni se ne vode tim principima, već posluju kao multinacionalne kompanije, koje jedino interesuje novac. Ljudi sa naših prostora koji proizvode marihuanu pronašli su idealnog partnera u "Anđelima pakla", koji imaju široku distributivnu mrežu. Pogledaje samo nacionalnosti uhapšenih, svi oni imaju prijatelje u zemljama odakle su, to su milioni kupaca i milioni zarade - kaže za Srpski telegraf Lambe Đorelieski, bivši šef odeljenja za suzbijanje narkomanije beogradske policije.

SPEKTAKULARNA PLJAČKA U BARSELONI

Petorica članova "Pink Pantera" uhapšena su u avgustu 2016. u Barseloni pošto su za samo 48 sekundi iz zlatare "Gracija" u Barseloni odneli plen od 400.000 evra.

Posao im je, međutim, pokvarila policija, koja ih je uhapsila po izlasku iz zlatare i stavila lisice na ruke Beograđaninu Branku Ćupurdiji (35), Leskovčaninu Milanu Denčiću (24) i Nišlijama Nikoli Milovanoviću (28), Stefanu Živiću (25) i Marijanu Nikoliću (30). Jedan od njih je praćen praktično od ulaska u avion u Beogradu. On je u Barseloni odseo u hotelu gde se prijavio na svoje pravo ime, a dan kasnije se našao sa još dvojicom članova bande s kojima je šetao i išao u šoping.

U zlataru su ušetali sa perikama i brkovima i sekirom polomili staklo u kojem se nalazio nakit.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

"Škaljarac" uhapšen u Španiji

Državljanin Crne Gore, pripadnik "škaljarskog klana" Ljubomir Krivokapić (28), za kojim se tragalo zbog pokušaja ubistva "kavčanina" Miloša Radonjića u Kotoru, 31. maja 2016. godine, uhapšen je u Španiji.

Hrvatska je 12. maja ove godine Crnoj Gori izručila Radonjića (34), koga je Interpol Podgorica potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora od četiri meseca zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading