Vozač bentlija završio iza rešetaka!

Autor: Republika

Hronika

27.10.2017

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Luki Raduloviću, kao i za još troje osumnjičenih za preprodaju kokaina u Beogradu i okolini, a Tužilaštvo za organizovani kriminal prethodno je pokrenulo istragu protiv njih.

Foto: facebook.com
Luka Radulović

Radulović je u javnosti poznat kao vozač bentlija koji je 2. septembra u jutarnjim časovima, na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi u Beogradu, presekao predsedničku kolonu vozila, pa se tereti za ugrožavanje bezbednosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Njega traži i austrijsko pravosuđe zbog pokušaja ubistva jednog Rumuna u diskoteci u Beču u martu ove godine, ali Srbija ne izručuje svoje državljane.

Pored Radulovića, pritvor je određen i Nebojši Stošiću, Milki Gajić i Aleksi Milosavljeviću.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je odredio pritvor za četvoro okrivljenih zbog posebnih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema ovog rešenja.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je prethodno saopštilo da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Radulovića, Stošića, Gajićeve i Milosavljevića zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Oni se terete da su od 5. maja do 25. oktobra ove godine u Beogradu i široj okolini kao organizovana kriminalna grupa nabavljali i preprodavali kokain većem broju osoba i tako pribavili znatnu finansijsku korist.

Što se tiče slučaja "Bentli", pored Radulovića osumnjičeni su i njegovi saputnici iz automobila Miloš T. i Stevan D.

Nakon saslušanja svih relevantnih svedoka, njih trojica su puštena iz pritvora 22. septembra, a čeka se odluka Višeg tužilaštva o njihovom optuženju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading