"Aleksandrinog sina je neki đavo odvukao na terasu": Trenutak nepažnje mogući uzrok tragedije u Lazarevcu

Autor:

Hronika

22.08.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studentkinja defektologije Aleksandra Elezović Tomić (29) iz Lazarevca u petak u 8.50 ujutru stradala je u pokušaju da sustigne sina, trogodišnjeg T. T., dok je padao sa terase njihovog stana i spase ga smrti. Majka i sin pali su na terasu na prvom spratu zgrade u Karađorđevoj ulici. Njoj nije bilo spasa, dok je njeno čedo, u teškom stanju, ekipa Hitne pomoći prevezla u Urgentni centar u Beogradu, gde je hitno operisan.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Porodica Tomić

- Dečak T. T. se nalazi na odeljenju Intenzivne nege u izuzetno teškom stanju. On ima povrede opasne po život - rekli su za Srpski telegraf u Urgentnom centru.

Porodica stradale žene brzo je stigla na lice mesta, a policija je u stanu iz kog su pali dečak i njegova majka zatekla oca dečaka i supruga pokojnice Nikolu Tomića, koga je u vreme tragedije hvatao prvi san, budući da je tek došao iz treće smene iz rudnika Kolubara, u kojoj je zaposlena i majka nesrećne Aleksandre. Suze, šok i neverica komšija i porodice paralisali su čitav kraj, a nagađalo se kako je došlo do jezive smrti žene i povređivanja dečaka.

Brat Pavle: Bila je izuzetno pobožna

RepublikaFoto: youtube.com/Vecernje novosti
Pavle Cvetković

Brat poginule Pavle Cvetković bio je u potpunom šoku i odbija da veruje da je njegova sestra izvršila samoubistvo:

- Odrasli smo zajedno, bila je divna. Nisu imali problema u braku. Ona je to dete mnogo želela, bila je izuzetno pobožna. Pretpostavljamo da je dete krenulo na terasu, a ona za njim i desila se tragedija.

- Čujem da neki pričaju da je Aleksandra namerno bacila sebe i dete u ambis, što je potpuna besmislica! Ona je bila izuzetno pobožna žena, a takvo nešto bi bilo smrtni greh - kaže jedna od poznanica nesrećne porodice.

 

 

 

Dok je familija kategorički odbijala da je u pitanju samoubistvo majke koja je u smrt povela i sina ili, kako se još spekulisalo, ubistvo žene i sina koje je Nikola navodno gurnuo sa terase, jedna od njegovih koleginica za Srpski telegraf ispričala je da je dečak iskoristio trenutak nepažnje roditelja i da je sam izašao na terasu.

Otac satima saslušavan u policiji

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nikola i Aleksandra

Ispred zgrade u kojoj je Aleksandra nasledila stan od dede i bebe posle nesreće bilo je mnoštvo ljudi, što stanara, što radoznalih prolaznika. Nakon što je Hitna pomoć odvezla dečaka i pošto je transportovano telo mlade žene na obdukciju, policija je nekoliko sati u stanu ispitivala Nikolu, a potom ga je patrola odvela sa sobom.

Komšije su šuškale da im je situacija sumnjiva, ali da nikada nisu čuli da Aleksandra i on imaju nesuglasice u braku. Osim dečje graje iz njihovog stana, do njih ni ranije nije dopirala neka buka, tako su pričali. Jedna grupica ljudi je šaputala da je ovaj bračni par bio izuzetno pobožan, te da su često odlazili u crkve i manastire, kao i da su čuli da je Aleksandra imala izvesne psihičke probleme.

- Nikola je otišao da spava, a Aleksandra je otišla u kupatilo da se brzo istušira. Njihov sin je ostao u dnevnoj sobi da se igra, ali neki đavo ga je odveo na terasu i tamo se popeo, mislim na neku stolicu, sa koje je pao preko ograde terase. Majka je u tom trenutku istrčala iz kupatila i, videvši otvorena vrata terase, pohrlila je tamo. Po inerciji je poletela za sinom koji je padao i izmaklo joj je tlo ispod nogu - prepričala je gospođa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading