NOVI DETALJI JEZIVE NESREĆE U TESLIĆU: Vozač odranije poznat policiji, evo šta se desilo desetak dana pre tragedije!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

17.08.2020

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Bijelac (20) iz Teslića, koji je, kako se sumnja, izazvao stravičnu saobraćajku u kojoj su poginuli Svjetlana Livnjak (37) i njena ćerka Dragana (19), a teško povređeni suprug Zoran Livnjak (45) i mlađa ćerka Sofija (4) iz Banje Vrućice, nije imao vozačku dozvolu, jer mu je oduzeta zbog prebrze vožnje!

RepublikaFoto: Photo by @Matthew_T_Rader on Unsplash
Foto: Ilustracija

Bijelac je bez vozačke ostao na dva meseca, jer ga je policija u maju "uhvatila" u prebrzoj vožnji, čak 51 kilometar na sat preko ograničenja.

- Za taj prekršaj je sankcionisan i dozvola mu je oduzeta 26. juna jer je, na mestu gde je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, vozio brzinom od 101 kilometar na sat. Imao je zabranu upravljanja vozilom do 26. avgusta ove godine - kažu iz istrage.

On pojašnjava da se Bijelac pre ove tragedije već jednom oglušio o zabranu, pošto je i pre desetak dana kažnjen, jer je vozio bez vozačke dozvole, koja je deponovana u PU Doboj. I pored toga, osumnjičeni nije uhapšen. U policiji navode da će on biti ispitan, a na teret mu se stavlja da je počinio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je zakonom zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

 

 

 

Porodica Livnjak stradala je u subotu na magistralnom putu Kotor Varoš - Teslić prilikom povratka sa krštenja deteta, od svoje rodbine. Vozili su prema Tesliću kada je u mestu Buletić došlo do frontalnog sudara njihovog automobila "fijat maree" i "audija A6" kojim je upravljao Bijelac. Uviđajem je utvrđeno da je nesreću izazvao Bijelac koji je "audijem" prešao u levu traku i direktno udario u "mareu". Od siline udara, Slađana i Dragana su na mestu ostale mrtve, dok su Zoran i mlađa kći Sofija sa teškim povredama prevezeni u UKC RS gde im se lekari bore za život.

- Oboje su hospitalizovani u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje sa teškim povredama glave. Devojčica se nalazi na intenzivnoj nezi, priključena je na respirator i životno je ugrožena. I Zoran je priključen na aparate za disanje, a sve prognoze u vezi sa njegovim zdravstevnim stanjem su preuranjene - navode u UKC RS.

RepublikaFoto: facebook.com
Porodica Livnjak

EMOTIVNI VIDEO

U sećanje na stradalu Draganu, njeni školski drugovi su na "Fejsbuku" objavili emotivan video-klip, koji su zajednički snimili po završetku srednje škole, deleći sreću i radost. U komentarima su se nizale oproštajne poruke i saučešće porodici:

- "Tuga. Neka joj je laka crna zemlja, a mekani oblaci po kojima sad hoda.", "Nažalost, anđeli ne mogu dugo ostati među nama, ali zato njihov kratki boravak nepovratno promeni svet nabolje, a sećanje na njih traje zauvek. Počivaj u miru..." . "Bože, do kada da cvet mladosti nestaje? Počivaj u miru anđele" - neki su od komentara.

DAN ŽALOSTI

Povodom smrti Svjetlane i Dragane Livnjak, načelnik Opštine Teslić Milan Miličević je 18. avgust proglasio Danom žalosti. Obeležiće se spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim ustanovama i preduzećima i javnim mestima. Sva fizička i pravna lica dužna su da svoje aktivnosti usklade sa odlukom o Danu žalosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading