JAHTA NAS JE POKOSILA DOK SMO PRIČALI O SVADBI: Potresna ispovest verenika policajke koju je usmrtio sin biznismena

Autor:

Hronika

14.08.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok mediji bruje da je Osnovni sud u Kotoru prihvatio jemstvo bogatog novosadskog biznismena Milorada S., koji je za slobodu sina Marka S. (17) priložio nekretnine vredne 334.000 evra, porodica stradale policajke Maje Šljivančanin (31) i njen verenik Vladan Stanišić nadaju se da će tužilaštvo sprečiti Markov izlazak iz pritvora.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Maja i Vladan

Prekid filma

Stanišić, inače profesor na Policijskoj akademiji u Danilovgradu, nije se nimalo oporavio od nesreće 11. jula, u kojoj je maloletni Marko, upravljajući jahtom po otvorenom moru kod Budve, prepolovio barku na kojoj je Stanišić bio sa verenicom, koja je radila u kriminalističkom sektoru Uprave crnogorske policije. Maja je na licu mesta poginula, dok je on zadobio ozbiljne povrede na kičmi i bubregu.

- Povrede na telu su ništa u poređenju sa povredama na duši. Ove druge ostaju večno jer smo Maja i ja sedam godina bili u vezi. Poslednja tri meseca smo živeli zajedno. Nečija bahatost nam je napravila horor od života. Da je neko režirao priču, tako strašan kraj ne bi mogao da napravi. Usred razgovora o budućnosti, dok smo Maja i ja na maloj barci planirali kako ćemo sutradan da saopštimo njenima da hoćemo da se venčamo i da stvaramo porodicu, jahta nas je pokosila s leđa. Nastupio je prekid filma, totalni. Budim se i shvatam da više nema za mene najbitnije osobe na celom svetu. Ostalo mi je da žalim i tugujem, a zbog čega?! Samo zato što je bahati klinac bio nepažljiv i neodgovoran - ispričao je Stanišić za Srpski telegraf bez imalo živosti u glasu.

 

 

 

Otac: Ne želim osvetu, verujem u sud

Majin otac Isailo Šljivančanin ne skriva da priželjkuje oštru kaznu za Marka S., ali demantuje pisanje nekih medija da je rekao da će sam uzeti pravdu u ruke i da će osvetiti ćerku.

- Pravnik sam po struci i nikada ne bih davao takve izjave. Nijedna kazna za vozača jahte meni neće vratiti dete, moju Maju, ali verujem u pravosudni sistem i da će krivac biti adekvatno kažnjen. Ono što lično osećam je moja stvar, ali nikada nisam rekao da ću da je svetim - zaključio je Šljivančanin.

Ostaje u pritvoru?

Stanišić je naglasio da o samoj nesreći ne sme da govori javno u toku procesa. Međutim, otac stradale Maje Isailo Šljivančanin, bivši dugogodišinji gradonačenik Žabljaka, rekao je da se nada da će tužilac izdejstvovati ostanak maloletnika u pritvoru.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

- Tužilaštvo se žalilo i nadam se da će krivac ostati u pritvoru i da neće biti pušten, kako pišu mediji da već jeste, uprkos jemstvu koje nudi njegov otac - rekao je Šljivančanin.

Iz suda u Kotoru za naš list se oglasio i sudija Špiro Pavićević, koji je istakao da Marko S. ostaje u pritvoru sve dok sudska odluka ne bude pravosnažna, s tim da se ona trenutno osporava žalbom tužioca.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading