SLUČAJ "KONTRAST": Građevinski inspektor ponovo OSLOBOĐEN KRIVICE!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

26.10.2017

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građevinski inspektor Veselin Kerac, danas je u Osnovnom sudu u Novom Sadu, oslobođen krivice da je pre sedam godina porilikom kontrole, zloupotrebio službeni položaj u slučaju novosadske diskoteke "Kontrast". On se teretio da je tada propustio da zbog utvrđenih nedostataka zabrani rad ovom lokalu, u kojem je u tragičnom požaru 1. aprila 2012. godine, nastradalo šestoro mladih ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Na ponovljenom suđenju, građevinskom inspektoru u slučaju „Kontrast“ ista presuda. U požaru u toj diskoteci nastradalo je šest osoba

Sudija Nataša Vojnović, obrazlažući presudu kazala je da u postupku nije dokazano da je građevinski inspektor tog 14. aprila 2010. godine, prilikom kontrole "Kontrasta", njegovom vlasniku Alojzu Ganiću i zakupcu pribavio korist, odnosno omogućio da nesmetano koriste klub, uprkos propustima.

U požaru u diskoteci "Kontrast" 1. aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković iz Kikinde. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading