Celo selo plakalo na sahrani: Ostoja primio smrtonosan udarac braneći dete, naočigled skamenjenih mališana

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

06.08.2020

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostoja M. (46) iz Sovljaka, kod Bogatića, koji je u subotu preminuo pet dana nakon što ga je u školskom dvorištu u ovom selu pesnicom u glavu udario A.I. (19) iz Crne Bare zato što je nameravao da zaštiti tuđe dete, sahranjen je juče na seoskom groblju.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

A.I. se sada tereti za nanošenje teških telesnih povreda kvalifikovanih smrću, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 2 do 12 godina.

A.I. (19) iz Crne Bare, koji je uhapšen posle dva dana i priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu zbog nanošenja teških telesnih povreda, posle smrti Ostoje M. i obdukcije, odgovaraće za teže krivično delo.

- Predmet je preuzelo Više javno tužilaštvo i A.I. se sada tereti za nanošenje teških telesnih povreda kvalifikovanih smrću, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 2 do 12 godina.

 

A.I. će ponovo biti saslušan, ovog puta u Višem javnom tužilaštvu, kao i svedoci događaja koji se završio tragično.

Podsetimo, 27. jula oko 22.40 u dvorištu seoske škole I.A. je pesnicom udario u glavu Ostoju. M. kada ga je ovaj upozorio da "na miru ostavi" dete koje je, navodno, nameračio da prebije. Od silnog udarca Ostoja je pao na leđa i udario glavom u beton. Prema navodima dece koja su se u to vreme nalazila u školskom dvorištu, Ostoja je najmanje pet minuta bio bez svesti, a onda je ustao i ponovo pao naglavačke. Bez svesti, sa napuklom lobanjom prebačen je u šabačku bolnicu, a posle tri sata u Beograd, gde je preminuo pet dana kasnije.

 

U nastavku istrage pred Višim javnim tužilaštvom svedočiće deca koja i danas imaju traume, kao i dvojica punoletnih mladića koji su se tu zatekli. Biće obavljena i veštačenja, a više detalja o uzroku smrti saznaće se kada u Tužilaštvo stigne izveštaj sa obdukcije.

Deca su vriskala, plakala i zapomagala, a najviše su strahovala da li je Ostoja preživeo. Njega su volela sva deca u selu jer se sa njima često družio, verovatno zato što živi sam i što nema svoje dece. U njegovom društvu deci je bilo zabavno jer ih je razveseljavao zabavnim pričama  - rekla je za Telegraf.rs majka devojčice koja je svedok nesrećnog događaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading