HOROR U NIŠU! Pacijent PRETUKAO medicinsku sestru u kovid bolnici

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

02.08.2020

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S.K. (82) istukao je medicinsku sestru N.O. (32) u Kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra jer ga je sprečila da svojevoljno napusti ovu zdravstvenu ustanovu, a zatim pretio da će skočiti kroz prozor

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Težak incident se dogodio 30. jula oko 18 sati kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice.

- Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na lečenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspela da ga ubedi da odustane od iracionalne namere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi a drugi put po rebrima – objašnjavaju naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavestila Osnovno javno tužilaštvo. Kako saznajemo, ustanovljeno je da se radi o krivičnom delu lake telesne povrede zbog čega će protiv napadača biti podneta krivična prijava, saznaje Telegraf.

Niški Klinički centar osudio je napad na njihovu medicinsku sestru

- Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u celoj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli obolelima od Covida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć – rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 

Kolege pretučene medicinske sestre ogorčene su napadom na nju jer, kako tvrde, radi se o savesnoj osobi koja je doživela traumu samo zato što je radila svoj posao.

- Da ga je pustila da skoči kroz prozor dobila bi otkaz. Učinila je sve da ga spase i to joj je nagrada. Malo nam je što smo po čitav dan na ovim temperaturama u skafanderima, što smo izloženi zarazi, rizikujemo naš i živote naše porodice, a još nam treba da nas pacijenti tuku – kazala je jedna koleginica pretučene žene.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading