SRBIN BRUTALNO ISPREBIJAN U HRVATSKOJ: Smetao im pravoslavni krst i Zvezdin grb, pa ga oborili na zemlju i krvnički šutirali!

Autor: Republika

Hronika

31.07.2020

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brutalno je juče u Baškoj Vodi pretučen 30-godišnji Saša Vukojević, državljanin Republike Austrije, ali i Srbin i pravoslavac, što je za ovu ružnu priču, nažalost, bilo ključno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kukavički je oko 19 sati napadnut s leđa dok je supruzi i dvema njihovom djevojčicama iz fast fuda nosio jelo, a nakon što su ga tri napadača oborila udarcem u potiljak usledilo je neviđeno brutalno cipelarenje, toliko da su zgroženi ostali svi koju su se našli u to vreme usred rive, od turista do osoblja restorana kraj čije se terase incident dogodio.

Saša stvarni povod ne zna, jer napadači nisu ništa pričali dok su ga batinali, no ni on ni njegova supruga Manuela ne sumnjaju da je postao meta zbog tetovaža koje ima na telu. Na listu desne noge ima tetoviran pravoslavni krst, na levom ramenu tetovaže dva najdraža kluba, Verdera iz Bremena i, na svoju žalost, Crvene zvezde iz Beograda, na desnoj ruci svoje ime na ćirilici, a uz sve to je oko vrata nosio pravoslavni krst. Sa suprugom Manuelom, Hrvaticom iz Čovića kraj Otočca živi u austrijskom gradiću nedaleko od Linca. Pre pet dana stigli su na letovanje, juče su ga zbog ovog nemilog događaja naprasno prekinuli, a već danas se vraćaju u Austriju.

- Rodom sam iz Srpca kraj Nove Gradiške, ali smo se u Austriju odselili 1992. godine, kada sam ja imao dve godine. Manuela je dolazila u posetu ocu koji je ovde radio. Nikakve međunacionalne razlike nama nisu bile bitne da se zavolimo i oženimo i nikada ja svih ovih godina nisam imao problema, a letovali smo u Vodicama, na Viru, na Braču, ma svuda - priča nam šokirani Saša u Manuelinoj kući u Čovićima, koji je Hrvatsku smatrao drugom domovinom.

- Bili smo na plaži i oko sedam sati smo krenuli potražiti mesto na kojem bismo mogli nešto pojesti. Našli smo taj fast food. Saša je ostao čekati hranu, a ja sam se s devojčicama vratila na plažu da ne čekamo tamo svi - priča Manuela, koja se tamo družila s ljudima koji letuju u istoj apartmanskoj zgradi. Jedan od tih ljudi joj je rekao da je Saša napadnut, pojurila je prema mestu događaja i zatekla muža kako sjedi na rubnom kamenu kraj ceste krvava lica s usnom koja mu je visela.

RepublikaFoto: Starsport
Foto: Ilustracija

- Uzeo sam tu hranu i krenuo prema plaži.

Na pola puta me neko udario u potiljak. Kako sam padao tako sam dobio nogom u lice. Kad sam pao, udarali su sa svih strana, ja sam stavio ruke na lice da se zaštitim i skupio se. Nakon toga su se dali u beg. Ja sam video samo jednog, imao je crnu majicu i šorc, te crnu šiltericu. U policiji su mi rekli da su bila trojica, jer su ih toliko videli na nadzornim kamerama susedne menjačnice koja je sve snimila - kaže Saša, dodajući da niko od njih nije progovorio ni reč, već su samo udarali i onda pobegli.

Na usnama je dobio osam šavova, ima tri rasklimana zuba i modrice po celom telu. On i supruga uvereni su da su simboli koje ima na telu razlog napada.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- To mi je rekao policajac, kaže da moj slučaj nije prvi. Svemu je povod neki snimak koji se deli po društvenim mrežama na kojoj neko s obeležjima Crvene zvezde mokri po spomeniku poginulim braniteljima u Herceg Bosni, pa onda ti huligani napadaju sve koji imaju takve simbole. Ja ne znam koji bi bio drugi razlog - priča Saša.

Ima 135 kilograma i visok je 196 cm, kaže da bi se branio, ali nije imao šanse kada je napadnut s leđa. Ipak, drago mu je što to nisu učinili pred suprugom i kćerima, naročito starijoj, trogodišnjoj devojčici koja bi, uveren je, imala traume.

- Da su išta rekli, ali ni reči, možda su me pratili, ali mi nigde nismo ni izlazili, čak ni na ručak zbog korone, bili smo samo na plaži s decom. Policija misli da je sve zbog krsta i te zvezde, tako mi kažu - kaže Saša.

Manuela je posebno razočarana "dočekom" koji su im priuštili u Hrvatskoj, a boji se da bi sve moglo završiti remećenjem javnog reda i mira, a ne zločinom iz mržnje, što ovo očito jest, smatra. Znaju za barem još jedan slučaj osobe pretučene zbog "zvezde", u hitnoj su im, kažu, sami rekli da su tog drugog muškarca, pretukli pred porodicom.

Pitali smo Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku jesu li uhvatili napadače na Sašu Vukojevića, na koji način će kvalifikovai napad te koliko su imali sličnih slučajeva, no do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading